Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 14 апреля 2024, вопрос №105593

Перший і крайній раз був у військкоматі в 2010 році, як непридатний до служби в мирний час і обмежено придатний до служби у воєнний час

Перший і крайній раз був у військкоматі в 2010 році, як непридатний до служби в мирний час і обмежено придатний до служби у воєнний час.
За статтею 85 (заїкання, категорія - a), в основному на неї посилалися в підсумковому документі. Також була ще одна стаття пов'язана зі скаліозом і кіфозом.

Як правильно діяти при отриманні повістки і проходженні ЛКК, щоб враховувалися ці мої статті? А може бути так, то їх взагалі не стануть враховувати або змінять? Хоча старий "білий квиток" і ті довідки лікарів, на чому ґрунтувалися статті - у мене є.

Так само з'явилися досить серйозні нові хвороби (варикоз, шкт), але медокементозно довести поки що не можу. Чи може ВЛК їх виявити або направити мене на додаткову медкомісію? Чи тут як пощастить...?

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Данило!

    Яким може бути результат проходження ВЛК з урахуванням Ваших нових хвороб без відповідного обстеження профільних лікарів, пирогнозувати складно. Тому рекомендую якомога скорше пройти обстеження в цивільній лікарні. Після того можна буде про щось говорити. Заікання - не привід говорити про непридатність до військової служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дінііл Клиент 29 дней назад

    В разі проходження ВЛК є сенс пред'являти документи і довідки 2010 року? Це може бути підставою для додаткової медкомісії? За новим законом статус "обмежено придатний" актуальний?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Не бачу сенсу довідок від 2010 року. Навряд чи ВЛК прийме їх до уваги. За новим законом, який набере чинності 04.05.2023 року всі обмежено придатні повинні пройти ВЛК, оскільки відповідний статус вже не буде існувати.

      • Дінііл Клиент 29 дней назад

        Тобто буде правильно до ВЛК пройти цивільну медкомісію, щоб мати якісь підстави для ВЛК?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          При проходженні ВЛК Вам бажано мати якомога більше медичних документів щодо стану здоров'я.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Готовий надати індивідуальну консультацію по суті Ваших питань. Зокрема можемо розібрати Ваші дії у випадку спроби вручення Вам повістки.

    З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 29 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Решение о пригодности/непригодности Вас к прохождению воинской службы, зависит от результатов медкомиссии.

    В своей деятельности медкомиссия, руководствуется приказом Министерства обороны Украины # 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, где указаны все диагнозы, графы отношения к воинской службе, порядке проведения медкомиссии, основания для признания пригодным/непригодным к прохождению срочной воинской службы, службы офицеров запаса, при мобилизации, воинской службы по контракту, в резерве и т.п.:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України