Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 апреля 2024, вопрос №105656

Отримання військового документу

Добрий день, мені зараз 30 років, на руках маю приписне, в якому вказано, що я знятий з військового обліку, ст. 31-а, ще у 2011 році, зір 0,06-0,07% обох очей, зараз потрібно оновити дані, отримати актуальний документ, підкажіть, які мають бути мої дії? Іти в ТЦК, а там що? Я маю проходити повторно комісію? Чи просто випишуть штраф і поновлять документи? І чи є ризик отримання повістки з таким діагнозом?
Також в мене є III група інвалідності, але не постійна, кожні 2 роки поновлюю!

Ответы юристов (10)

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 17 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Добрий день! Не бачу сенсу взагалі вчиняти якісь дії. Ви зняті з військового обліку, отже не є військовозобов'язаним. Оновлювати данні мають обов'язок тільки військовозобов'язані.

    • Орест Клиент 17 дней назад

      Так справа в тому, що вимагають на роботі поновити військові дані, приписного виявилось мало, бо воно дійсне лише до 27 років, а мені 30

      • Прокопець Олександр Васильович
        Прокопець Олександр Васильович 17 дней назад

        Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

        Вам потрібно пояснити на роботі, що їх вимоги незаконні. Всі вимоги законодавства щодо заміни приписного на військовий квиток, стосуються призовників. Ви не є призовником чи військовозобов'язаним. Вас взагалі немає в системі ТЦК. Що і навіщо Ви повині поновлювати?!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Орест!

    Судячи зі статті за якою Ви були зняті з обліку, ВЛК визнало Вас непридатним до служби з виключенням з військового обліку.

    Отже, по ідеї, при явці до ТЦК Вам повинні просто видати тимчасове посвідчення з зазначенням того, що Ви є непридатним до проходження служби з виключенням з обліку. Як поведе себе ТЦК сказати складно. Згідно законодавства виключені з обліку поновленню на ньому не підлягають, а отже Вам не потрібно проходити ВЛК.

    Інваліди не підлягають мобілізації, лише за особистої згоди.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Орест Клиент 17 дней назад

      А на який час це тимчасове посвідчення дійсне? І які потрібно документи для цього мати при явці в ТЦК?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Воно вже буде у Вас безстрокове, оскільки Ви виключені з обліку. Вам потрібно мати при собі приписне в якому зазначено, що Вас зняли з обліку по Наказу МОУ №402 стаття 31 "а" (я так розумію, що в приписному є такий запис). Але штраф прийдеться заплатити.

        • Орест Клиент 17 дней назад

          Дякую Вам щиро за інформацію, за штраф знаю, від 860 грн якщо не помиляюсь

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Оресте! Вдачі Вам! Штраф від 850 до 1700.

          • Прокопець Олександр Васильович
            Прокопець Олександр Васильович 17 дней назад

            Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

            Вибачте, але я категорично не погоджуюсь. Правових підстав для штрафу немає.

            • Орест Клиент 17 дней назад

              А чому немає? Документ ж недійсний ніби


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України