Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 16 апреля 2024, вопрос №105714

Військовий квиток не дали в ТЦК

Доброго вечора. Мій чоловік в 2022р. пройшов медичний огляд в ТЦК ,де на підставі статті 74"а" графи 2 ,визнали його не придатним з виключенням з військового обліку. Дали на руки ТІЛЬКИ довідку військово-лікарняної комісії.
( військового квитка не видали). За цією довідкою ,він виїхав за кордон в 2022 році,але зараз ми зустрічаємо хлопців, які так само зняті з обліку ,але у них є військовий квиток з відміткою "знатний" ,також за новим законом мобілізації потрібно пред'являти військово-облікових документ,а у нас виходить його не має. Питання: Чи достатньо в нашому випадку тільки однієї довідки? Якщо ні,то чому нам її не дали в ТЦК і що тепер робити?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Вашому чоловіку повинні були видати тимчасове посвідчення з відміткою про виключення з військового обліку.

    Звісно, що довідки ВЛК недостатньо. Незважаючи на факт виключення з обліку у чоловіка повинен бути військково-обліковий документ.

    Не можу відповісти на Ваше питання щодо того з якої причини ТЦК не видав чоловіку ВОД, на моїй практиці таке вперше за весь час війни.

    Для отримання військово-облікового документу чоловіку потрібно звернутись до ТЦК особисто.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Алина Клиент 13 дней назад

      Дякую за відповідь. А якщо він зараз звернеться в ТЦК, для отримання військового квитка,йому можуть сказати знову проходити медичний огляд?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Не бачу для того підстав, оскільки чоловік має довідку ВЛК у якій зазначено, що він виключен з військового обліку.

        • Алина Клиент 13 дней назад

          Дуже дякую за відповіді


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України