Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 16 апреля 2024, вопрос №105719

Справка выдана взамен военного билета в 2000м

Здравствуйте. У меня вместо военного билета есть справка от 2000 года с фотографией, всей информацией о моей военной учетной специальностью, отсутствии прохождении службы и годности к строевой службе. В примечаниях указано что справка выдана взамен военного билета. Сроков годности или замены справки не указано. Также на обратной стороне справки есть штамп о взятии на учёт тем же военкоматом, военком которого и подписал справку. С тех пор я место жительства не менял.
Вопрос: является ли действующим такой документ ( если нет то почему) и нужно ли мне что-то предпринимать ? Спасибо

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    На жаль, така довідка не є наразі чинним військово-обліковим документом. Ними в залежності від віку є приписне чи військовий квиток (тимчасове посвідчення).

    Поновити свій ВОД можна лише, звернувшись до ТЦК. При тому абсолютно напевно отримаєте адмінштраф за порушення правил обліку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На жаль, але ні, даний документ вже втратив чинність. Наразі Ви повинні мати військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Отримати це Ви можете виключно після відвідання ТЦК та СП.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно пункту 20 постанови КМУ № 1487 Військовий облік ведеться на підставі даних паспорта громадянина України та військово-облікових документів.

    Військово-обліковими документами є:

    • для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці;
    • для військовозобов’язаних - військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного;
    • для резервістів - військовий квиток.

    Тому Ваша довідка не є належним військовим документом, її потрібно буде змінити на військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Зробити це можна в ТЦК.

    ПРОТЕ, майте на увазі, щоб Вас не мобілізували при зверненні до ТЦК Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України