Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 16 апреля 2024, вопрос №105760

Як повідомити ТЦК про хворобу на день, який був зазначений у врученій повістці? Алгоритм дій.

Доброго дня. Вручили повістку на уточнення даних та подальшого проходження ВЛК. За день до дати явки в ТЦК, захворів, сімейний лікар оформив лікарняний. Як повідомити ТЦК, що причина неявки у зазначений час саме хвороба? Треба підготувати лист в якому описати ситуацію? Як підтвердити лікарняний, треба якусь довідку від лікаря прикласти? І чи потрібно буде йти в ТЦК після одужання? Дякую

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Вам потрібно підготувати заяву у довільній формі в якій зазначити, що Ви не можете з'явитись по повістці у зв'язку з хворобою та прикласти до заяви відкритий лікарняний. Напраити документи потрібно Укрпоштою, рекомендованим листом з описом вкладення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Так, звісно, що можна, якщо до цього є всі показання. Негативних наслідків не буде, від слова зовсім, якщо Ви направите до ТЦК та СП заяву про неможливість явки по бойовій повістці з огляду на перебування на стаціонарному лікуванні. Таку заяву варто направити поштовим зв'язком (рекомендований лист, з повідомленням про вручення, з описом вкладення).

    Можливо, ТЦК і передасть відомості щодо особи до Нацполіції, але повторюся, юридично за описаних мною умов вище жодна відповідальність особа не загрожує і не може загрожувати.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України