Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 16 апреля 2024, вопрос №105785

Чи маю я право на відстрочку від мобілізації

Доброго дня. В 2012 році я закінчив Український вуз, маю диплом Спеціаліста. Зараз я вже майже рік навчаюсь в Німецькому вузі на денній формі навчання на диплом Магістра. Чи маю я право на відстрочку від мобілізації, згідно нового закону про мобілізацію?

Ответы юристов (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Скоріше за все, не матимете права на відстрочку, так як Ви здобуваєте відповідний рівень освіти вдруге. Спеціаліст наразі прирівнюється до магістра.

    З повагою!

    thebodyasuk Клиент 13 дней назад

    Але в законі про освіту чіткого формулювання про те що диплом спеціаліста прирівнюється до дилома магістра немає. І коли я навчався на спеціаліста, щоб отримати диплом магістра потрібно було ще додатковий рік навчатись.

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      ЗАКОН УКРАЇНИ

      Про вищу освіту

      (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 37-38, ст.2004)

      Розділ XVПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

      ...

      2. Установити, що:

      ...

      2) вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (повна вища освіта) після набрання чинності цим Законом прирівнюється до вищої освіти ступеня магістра.

      З повагою!

      • thebodyasuk Клиент 13 дней назад

        Чи не обмежує даний закон мої конституційні права на освіту і чи не береться до уваги те, що я розпочав навчання ще до прийняття відповідного закону?

        • Кирда Вячеслав Володимирович

          Можливо й обмежує, але попробуйте зараз щось комусь довести, коли Конституція "на паузі".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України