Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 16 апреля 2024, вопрос №105813

Яка відповідальність за неоновлення даних по новому закону?

Вітаю.

У свій час я був визнаний “обмежено придатним”, в армії не служив. За час дії воєнного стану повісток не отримував і сам у ТЦК не ходив. Я не робив цього тому, що маю значні вади здоров'я, але чітко розумію, що це нікого хвилювати не буде. Я не маю довіри до лікарської комісії і знаю, що мені напишуть “придатний”, незважаючи на всі захворювання! Я знаю людей, яких забрали в армію зі значними розумовими відхиленнями (діагнози), і якщо вже забрали навіть їх (село), то яка може бути комісія? Що це за комісія?

Зараз прийняли новий закон і кажуть, що треба самостійно оновити дані на протязі 60 днів.
Скажіть, яка буде відповідальність, якщо це не зробити?

У новинах говорять, що вони будуть звертатись у поліцію, адміністративна, кримінальна відповідальність, чи що там ще. В мене вже від цього туман в голові. Не вірю, що ми до цього дійшли.

Зрозуміло, що величезна кількість людей все рівно дані оновлювати не будуть (це чуже життя і я не буду когось звинувачувати). І це вони тепер всіх будуть судити, на пустому місці штрафувати і саджати за грати? Вже навіть без повісток? Може, тоді краще відразу на місці вбивати таких як я? Хто воювати не може.

Будь ласка, підкажіть, які варіанти розвитку подій можуть бути в такій ситуації? Що там передбачено далі, і далі, і далі? Коли сам не прийшов “оновити дані”. Саме по цьому новому закону.

Вже ж, мабуть, все відомо, але нас, простих людей, так затуркали і залякали, що не знаєш куди дивитись і як побачене розуміти. Мабуть, зараз лише юристи зберегли тверезий погляд на те, що відбувається.

Дякую вам.

Потім (по ситуації) буду звертатись за предметною допомогою (як будуть деталі).

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Скоріще за все буде відповідальність за статтею 210-1 КУпАП - порушення законодавства у сфері мобілізації, оборони. Наразі штраф 3400-5100 грн.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України