Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 16 апреля 2024, вопрос №105820

Розірвання шлюбу та аліменти!

Доброго дня! Хочу розлучитися з чоловіком, він іноземець, проживає в Україні на підставі Посвідки на постійне проживання. Маємо сина, 10 років. Проживаємо у шлюбі 11 років. Чоловік в Україні не працював ніколи, стажу та доходу не має. На даний час працює та знаходиться закордоном. На яку суму аліментів я можу розраховувати? Дякую!

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Як мінімум він становитиме 1 281,5 грн (для дітей до 6 років) та 1 598 грн (від 6 до 18 років). Це пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні.

    Давидко Ігор Анатолійович

    А по максимуму, згідно ЗУ "Про виконавче провадження", якщо боржник аліментів не працює, для вирахування суми аліментів державний або приватний виконавець бере середню заробітну плату по регіону (місто, район у місті, село). Орієнтовно середня 10 000.00. Якщо будете просити у позові аліменти у розмірі 25 відсотків від доходу, то сума за місяць буде 2500,00. І так далі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України