Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 17 апреля 2024, вопрос №105888

Статья влк и прохождение службы

Добрый день. Есть статья 57-б, по ней тебя признают или ограниченно годным или не годным. Если признают ограниченно годным, в законе о ВЛК нет родов войск под эту статью. Куда могут призвать получается? Спасибо

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    По статті 57 "б" у воєнний час Вас визнають обмежено придатним.

    У відповідності з підпунктом г) пункту 20.3 глави 20 розділу ІІ Наказу МОУ №402 від 14 серпня 2008 року Про затвердження Положення про військово-лікарську експфертизу в Збройних Силах України:

    "г) "Обмежено придатний до військової служби"

    Одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах. Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.".

    Проте, вже підписаний новий закон, який передбачає, щот всі обмежено придатні повинні будуть пройти повторний огляд для визначення ступеня придатності на "придатний" або "непридатний".

    Отже, найближчим часом такого поняття, як "обмежено придатний" не стане.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Игорь Клиент 12 дней назад

      однак немає ж змін в положення військово лікарську експертизу? Одно другому получается противоречи

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Відповідні зміни скоро будуть.

    Игорь Клиент 12 дней назад

    А когда планируется эти изменения? Так как не понятно какие заболевания соответствуют - не годен

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Даний закон набере чинності 04.05.2024 року. Думаю, що до цього моменту, скорше за все, ці зміни будуть. Можливо будуть й пізніше.

    Игорь Клиент 12 дней назад

    А когда планируется эти изменения? Так как не понятно какие заболевания соответствуют - не годен

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Це все буде зрозуміло тільки після прийнятих змін. Станом на зараз я не маю можливості відповісти на Ваше питання, оскільки не володію жодною інформацією з цього приводу.

    Игорь Клиент 12 дней назад

    спасибо большо

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Ігоре! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України