Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 17 апреля 2024, вопрос №105936

Мобілізація за один день

Добрий день. Мого друга мобілізували за один день в тцк сп не за місцем реєстрації силою.
Влк більшу половину лікарів одна лікарка підписала сама своєю рукою. Аналізів він не здавав. Флюрографію не робив. Визнали придатним. В нього є захворювання такі як кіста лівої нирки, жировий гепатоз печінки, жировий гепатоз підшлункової залози, застій жовчного міхура, бінокулярна диплопія очей, порушення конвергенції лівого ока, гіпертонічна хвороба, синусова тахікардія, гіпертрофія лівого шлоночка серця, є кісти гайморітних пазух із ліва і справа. Може ще щось незнаю. Як можна оспорити такі дії тцк сп. І як витребувати медичні документи про проходження влк. Що для того потрібно. І як покарати за такі дії представників тцк сп. І в якому тцк сп можуть знаходитися ті документи в тому, що мобілізовували чи в тому, що за місцем реєстрації.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Треба негайно оскаржувати висновок ВЛК.

    .Що стосується незаконних дій ТЦК, то, як то кажуть в таких випадках, потяг вже пішов. Треба було під час затримання викликати поліцію, не погоджуватись не на які вимоги ТЦК, нічого не підписувати та звернутись із заявою до ДБР.

    Одним словом, Вашому товаришу треба було, м'яко кажучи, проявити більше характеру в цій ситувації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клиент 18 дней назад

      На рахунок поліції то поліцію викликали. Але поліція нічого не зробила. Тільки почали в грубі формі кричати, що він повинен йти служити. Ані то тоді від трьох до п'яти років тюрми.

      Трохи не по темі: Мені дивно одне за ухилення від мобілізації від трьох до пяти років тюрми. За СЗЧ від п'яти до десяти років тюрми. За непокору від п'яти до десяти років тюрми. В армії страшні речі твораться і солдати йдуть в СЗЧ. А в мене сусід вбив свою жінку і отримав три роки умовно. ДЕ СПРАВЕДЛИВІСТЬ? Може мого сусіда варто було на нуль відправити , а не три роки умовно давати. І з нуля якогось солдата забрати, який від першого дня війни там.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України