Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 апреля 2024, вопрос №106170

Відстрочка від мобілізації

Добрий день. В мене батько інвалід 1 групи та за висновком МСЕК потребує сторонньої допомоги. Я в нього єдина дитина. З жінкою він в процесі розлучення. Також в нього є мати, якій 87 років.
Чи буду я мати право на відстрочку за 13 абзацом після розлучення батьків за новим законом?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Без розлучення відстрочки не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олександр Клиент 13 дней назад

    Мене цікавить як впливає факт наявності матері, якій 87 років на право відстрочки

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Мене теж цікавить. Це виглядає абсурдно, якщо літня жінка у 87 років повинна утримувати свого сина. Відповідно до сімейного кодексу батьки зобов'язані утримувати непрацездатних дітей, але за умови, що діти потребують такої допомоги, а батьки можуть її надавати. Тут все зрозуміло, що непрацездатний не може утримувати непрацездатного. Проте виникає питання до "невійськовозобов'язані особи". Побачимо, як все буде відбуватись, коли з'явиться вілповідна практика.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України