Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 19 апреля 2024, вопрос №106193

Добрий вечір.Три роки тому помер дідусь ,і ніхто не вступив в право власності

Три роки тому помер дідусьхата на ньому ,бабуся залишилася в цій хаті,ми її доглядаємо(донька і онука)і є ще одна донька донька,нічим не допомагає.В право власності ніхто не вступив,бо забите село...Якщо цього ніхто не зробив,чи маю право я як онука ,оформити хату на себе.?іхто її не оформляє,вона буде нічия і просто розвалиться,а це дім в якому я виросла,і зараз там у мене дача.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Хто був прописаний на момент смерті дідуся у будинку?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 12 дней назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо бабуся перебувала в офіційному шлюбі з дідусем на час його смерті та була зареєстрованою (прописаною) за однією адресою з ним, то вона автоматично успадкувала спадщину, навіть не звернувшись до нотаріуса. Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї. Тому Ви поки-що не можете успадкувати майно дідуся.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 10 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Вітаю ! На сьогодні право на спадщину має бабуся без варіантів. Але так як будинок мабудь не оформлювався взагалі, нотаріус відмовить у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після померлого дідуся з цієї причини. Зверніться до адвоката, він збере докази (їх небагато, якщо є взагалі) і звернеться до суду з позовом про визнання права власності за бабусею (без варіантів) на домоволодіння у порядку спадкування за законом, сплативши судовий збір. До речі, це дешевше ніж платити нотаріусу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України