Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 22 апреля 2024, вопрос №106404

Ипотека в Испании для украинцев

Здраствуйте, хотел бы взять ипотеку в Испании
Я зарабатываю стабильно удаленно в ит компании в гривнах
Я слышал что в Испании нельзя взять ипотеку, если ты зарабатываешь не в евро, долларах или швейцарских франках
Смогут ли мне выдать ипотеку если я зарабатываю в гривнах?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Що потрібно, щоб отримати кредитування:

    1. Довідка про доходи.
    2. Довідка з місця роботи — обов’язкове офіційне працевлаштування протягом останніх трьох років; важливо також вказати, які посади обіймав претендент, розмір заробітної плати.
    3. Позитивна кредитна історія — бажано, щоб за останні три роки вона була ідеальна; крім того, знадобиться і виписка по рахунках — банк захоче оцінити не лише залишок, але й попередній рух коштів: скільки надходжень було.
    4. Не зайвими будуть також документи, які засвідчують права власності на нерухоме або ж інше цінне майно. Іпотека на нерухомість в Іспанії буде погоджена швидше, якщо надати договори про здачу апартаментів в оренду в Україні або довідки про інший тип стабільного додаткового доходу.
    5. Іспанський ідентифікаційний код. Українцям в умовах сьогодення отримати його нескладно. Раніше ж потрібно було заключити договір завдатку або ж так званий «акт про наміри».
    6. Закордонний паспорт;
    7. Банківський рахунок у тій фінансовій установі, яка буде надавати кредит на житло; на цей рахунок необхідно буде внести як мінімум 500 євро. Кошти будуть використовуватись в подальшому на обслуговування іпотечного договору.
    8. FIPER — угода з банком, яка гарантує збереження фінансовим закладом усіх умов кредитування протягом певного періоду виплат.
    9. Оцінка вартості житла з відповідним висновком.
    10. Окрім документів є ще одна умова: на момент останнього року погашення фінансових зобов’язань нерезиденту має виповнитись не більше ніж 70 років.

    https://uk.nuevosedificios.es/blog/ipoteka-na-neru...

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України