Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 23 апреля 2024, вопрос №106507 240₴

нечитабельний почерк лікаря

Завідувач поліклініки відмовляє лікарю в медсестрі в кабінет для допомоги написання рецептів,направлень.Лікар працює на повну ставку в поліклініці.Лабораторія відмовляється приймати направлення від лікаря,бо почерк незрозумілий їм лікаря.Як лікарю себе захистити в даній ситуації?

Ответы юристов (9)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Порядок виписування рецептів у паперовій формі врегульований Правилами виписування рецептів на лікарські засоби і медичні вироби, Порядком відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек та їхніх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків.

    Якщо виписаний рецепт лікарем відповідає вимогам Правил - дії лабораторії незаконні.

    Цим і аргументуйте.

    • Лана Клиент 10 дней назад

      а якщо придирка до почерку,що розібрати не можуть?

      • Богун Сергій Павлович

        В такому разі як тоді можна зрозуміти, що написано в рецепті!!! Як його можна реалізувати?! Тоді це аргумент.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Лана!

    Що саме Ви розумієте під захистом лікаря? В чому його провина, в тому, що останній має поганий почерк? Наскільки мені відомо, станом на зараз в Україні відсутня відповідальність "за почерк". Чи лікаря збираються звільнити за поганий почерк?

    Той факт, що лабораторія не може прочитати рецепт - не проблема лікаря.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Лана Клиент 10 дней назад

    Збираються не приймати направлення лікаря,бо почерк нечитабельний

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Це не Ваша проблема. Жоден нормативно-правовий акт не зобов'язує Вас писати рецепти почерком, який би задовільнив лабораторію. Нехай Ваше керівництво вирішує цю проблему. Вас же не звільнять з роботи за поганий почерк.

      • Лана Клиент 10 дней назад

        чи повина лабораторія надати бланки заповнення для аналізів?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Лана, на це питання я Вам вже не відповім, оскільки останнє знаходиться у компетенції закладу в якому Ви працюєте.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо вони не приймають направлення або рецепт то це не ваша проблема лікаря, який його виписав. Вам нічого не загрожує. Для урегулювання вашої ситуації пропоную залишати свої контактні дані , для уточнення у разі потреби.

    Або нехай пацієнт одразу пише собі на чернетку , що ви назначаєте і т.д


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України