Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 апреля 2024, вопрос №106583

Чи можна уникнути відправки по повістці, якщо оформлений по догляду за батьком?

Доброго дня.Чоловік оформлений по догляду за батьком,який на даний момент проходить комісію на отримання групи по інвалідності .Чоловік отримав повістку на відправлення.Чи може батькове оформлення бути причиною для надання відстрочки? Дякую.

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Що означає чоловік оформлений по догляду? Він отримує компенсацію? Якщо так, то яким чином він отримав моб.розпорядження, маючи підставу для відстрочки?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ірина Клиент 11 дней назад

    Так, чоловік оформлений по догляду і отримує відповідні виплати.Але батько не має групи інвалідності і зараз проходить комісію на отримання групи.А чоловікові вручили повістку на відправлення.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Чоловік має право на відстрочку навіть за відсутності інвалідності у батька.

      Абзац 10 статті 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":

      «Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

      зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду;"

      Чоловік подавав заяву на відстрочку з підтверджуючими документами до ТЦК?

    Ірина Клиент 11 дней назад

    Так,надали всі документи.На що у ТЦК видали "папірець",без печаток та підписів,ніби то з МСЕК,де написано,що у наданні відстрочки по догляду, навіть не за батьком ,а за дружиною, відмовлено.Складається враження,що на МСЕК документи не відправлялись .Бо наскільки знаю,має бути акт або протокол засідання.Ми подали позов на оскарження рішення.Але повістка уже на руках.Як нам далі діяти?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Чекайте... Так на якій підставі чоловік подавав заяву на відстрочку? По догляду за дружиною чи по догляду за батьком? Також не зрозуміло, що значить відповідь з МСЕК, що у відстрочці відмовлено? МСЕК не оформлює відстрочку. Можете прикріпити цю відповідь до питання?

    Ірина Клиент 11 дней назад

    Нажаль, прикріпити не можу.Подавав документи по догляду за батьком,але у відповіді написали, відмовлено у догляді за ДРУЖИНОЮ.Нам сказали,що це опечатка.Але якщо є документи,що він отримує компенсацію та рішення ЛКК ,що батько потребує стороннього догляду, навіщо відправляти документи на МСЕК?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Я взагалі не розумію, що там у Вас відбулося і з якої причини ТЦК відправляв якісь документи до МСЕК. Перший раз про таке чую.

      • Ірина Клиент 11 дней назад

        Ми теж не розуміємо цього абсурду.Дякую .


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України