Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 24 апреля 2024, вопрос №106588

Зобов'язання з'явитися в військомат

Доброго дня. Мене нещодавно зупинили на блокпосту Тцк і поліція. Після звірення даних сказали що я в базі ухилянтів, хотіли в той же момент забрати в військомат, але так як я був на роботі і мав при собі бронь - не змогли. Змусили написати зобов'язання з'явитися в військомат на слідуючий день для уточнення даних. Якось можна взагалі дізнатися що я справді в цій базі ухилянтів? Через Дію я замовив повну довідку про не судимість, в якій було сказано що мене ніде в розшуку немає. Це все при тому що я ще минулого року проходив медогляд на якому мене визнали обмежено придатними, і я інвалід з дитинства 3 групи.

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    У Вас взагалі не повинно бути проблем виходячи статусу особи з інвалідність.

    Ви не підлягаєте мобілізації.

    Відвідайте ТЦКСП, обновіть дані.

    ВЛК проходити потрібно оскільки маєте статус військовозобов'язаного.

    • Андрій Клиент 11 дней назад

      Дякую за відповідь, просто я хотів би знати чи через Дію можна подивитися що я в базі ухилянтів, або вони просто це вигадали щоб відразу забрати мене в військомат. І наскільки взагалі їхні дії правомірні?

      • Богун Сергій Павлович

        Через Дію цього наразі не побачите.

        Важко сказати на підставі чого Ви потрапили в цей реєстр.

        • Андрій Клиент 11 дней назад

          Ясно, а можуть мене направити на повторне проходження ВЛК як обмежено придатного? Чи цей закон ще не вступив у дію?

          • Богун Сергій Павлович

            Можуть. Закон вступить в дію з 04.05.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України