Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 апреля 2024, вопрос №106632

Відстрочка на підставі догляду за матірʼю інвалідом

Добрий день! Мати - інвалід 1 групи. За висновком мсек / потребує постійного стороннього догляду. Відділ соцзахисту надав мені Акт встановлення факту здійснення догляду. Чи є у мене право на відстрочку, не зважаючи на те , що є рідна сестра?
Який перелік нотаріально завірених документів разом із заявою треба надіслати до воєнкомату?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 9 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Акта недостатньо.

    Треба оформити постійний догляд та отримати в ТЦКСП відстрочку від мобілізації.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Станом на зараз ТЦК приймають на підтвердження догляду або довідку про компенсацію або акт встановлення факту здійснення догляду. Як буде надалі інформації ніхто немає.

    У разі здійснення потсійного догляду за одним із батьків Ви маєте право на відстрочку станом на зараз та будете його мати й, відповідно, до нового закону: Той факт, що у Вас є сестра у даному випадку ролі не грає.

    9) зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та/або своїми батьком чи матір’ю (батьком чи матір’ю дружини (чоловіка), якщо вона сама потребує постійного догляду за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, померла (загинула), визнана зниклою безвісти або безвісно відсутньою, оголошена померлою, і батько чи мати дружини не має інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати за ними догляд), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду;.

    Щодо переліку документів, то це документи які підтверджують родинні відносини, довідка МСЕК, акт встановлення факту здійснення догляду, Ваш паспорт та РНОКПП.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України