Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 апреля 2024, вопрос №106658 240₴

У який строк я маю пройти ВЛК після рперації щоб отримати 13Д статтю

Доброго дня! Тиждень тому я переніс операцію по видаленню частини щитовидної залози. Я знаю що на сьогодні є 13Д стаття 402 наказу МОЗ за якою я можу бути визнаний тимчасово непридатний.
У який термін після операції я маю пройти влк щоб отримати такий статус? Дякую

Ответы юристов (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Доброго дня! Тиждень тому я переніс операцію по видаленню частини щитовидної залози. Я знаю що на сьогодні є 13Д стаття 402 наказу МОЗ за якою я можу бути визнаний тимчасово непридатний. У який термін після операції я маю пройти влк щоб отримати такий статус? Дякую

    Терміни чинним законодавством не визначені, але якщо Ви хочете отримати саме статтю 13Д та статус тимчасово непридатного, раджу Вам йти на ВКЛ якнайшвидше. Це надасть змогу отримати відповідний статус і можливо одразу на 2 і більше місяців. Якщо пройдете ВЛК пізніше, можуть дати тимчасову непридатність на 1 місяць. Загалом - не затягуйте з ВЛК.

    З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Нормативні строки в законодавстві наразі відсутні.

    Якщо направлення на лікування було ініційовано не ВЛК -

    Ви можете вже зараз пройти ВЛК щоб отримати цей статус.

    Для цього необхідно особисто звернутися до ТЦКСП за місцем обліку і отримати направлення на проходження ВЛК.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микола!

    Такий строк законом прямо не передбачений, але Ви можете це зробити одразу після операції - так швидко, як тільки це буде можливо для Вас з огляду на Ваш поточний післяопераційний стан здоров'я. Для того Вам треба буде лише звернутись до ТЦК із відповідною заявою.

    Що стосується висновку ВЛК про обмежену придатність по статті 13-д на підставі чинного Розкладу хвороб, то Ви повинні знати, що буквально після пасхальних свят Наказом Міністерства оборони України будуть внесені зміни до "Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України", яким буде докорінно змінено згаданий Розклад хвороб. Як саме він буде після цього виглядати наразі не знає ніхто. Проте від того залежитиме й висновок ВЛК, яку Ви будете проходити. Ви можете, звичайно, поспішити, як Вам тут радять, але навряд чи Вам нададуть можливість пройти ВЛК раніше, чим будуть прийняті згадані зміни.

    Це, звичайно, моя особиста точка зору, але вона побудована на більш як дворічному досвіді стосунків з ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням керівників ТЦК та СП.

    Якщо Вам зробили операцію - Ви маєте всі шанси отримати тимчасову непридатність за статтею 13 "Д" на строк, який буде зазначений в рішенні ВЛК.

    Проте, якщо прибудете до ТЦК та відразу повідомите про операцію, Вас можуть, навіть, не направити на ВЛК, а видати повістку явитися через 1-2 місяці.

    Тому, до проходження ВЛК не повідомляйте про те, що у Вас була операція, а вже під час медогляду надайте всі необхідні документи.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю Вам успіхів!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для проходження ВЛК вам треба буде звернутися до ТЦК, для проходження ВЛК. Відповідно до вашої ситуації вас повинно бути визнано тимчасово не придатним, що у свою чергу дасть вам право на перетин кордону.

    Дозволяється виїзд за межі України за умови наявності підтверджуючих документів:

    Згідно абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України