Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 26 апреля 2024, вопрос №106771

Висновок ЛКК 080-2/о - Потребує "Постійного догляду" чи "стороннього догляду" ?

Бажаю здоровя!
У Висновку ЛКК моєї мами - формулювання - "потребує стороннього догляду" та додано ще форму 080-2/о - коннітивні порушення.

Я думав, що лікарі помилилися та звернувся до лікарні - "ВАМИ ПРОПУЩЕНО - СЛОВО - "ПОТРЕБУЄ ПОСТІЙНОГО ДОГЛЯДУ" . Відповідь - заступника лікарні - чи є у мами інвалідність - я відповів, що немає.

У лікарні сказали, що так і повинно бути у Висновку ЛКК - "ПОТРЕБУЄ СТОРОНЬОГО ДОГЛЯДУ" - БЕЗ "ПОСТІЙНОГО" - чи це вірно? Яким документом це врегульвано?

В законі про "Мобілізацію ..." - відстрочка лише - "ПОСТІЙНИЙ ДОГЛЯД"? ЧИ Це одне те саме?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Роз'яснення МОЗ зазначають наступне:

    Людям з інвалідністю I групи такий догляд призначають медико-соціальні експертні комісії в обов’язковому порядку через виключно високий ступінь втрати здоров’я, який спричиняє виникнення такої потреби (форма 157-1/0, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України 30.07.2012 № 577). Ця норма стосується як людей I групи інвалідності категорії А, що фактично не здатні до самообслуговування, так і людей I групи інвалідності категорії В, які частково можуть обслуговувати себе.

    У всіх інших випадках потребу у постійному сторонньому догляді визначають лікуючі лікарі та лікарсько-консультативні комісії. Їхні рішення повинні бути підтверджені відповідними висновками.

    Отже, сторонній догляд призначають у таких випадках:

    • людям з порушенням функцій організму внаслідок невиліковної хвороби, через які вона не може самостійно пересуватися та самообслуговуватися (форма 080-4/о);
    • громадянам похилого віку з когнітивними порушеннями, внаслідок яких вони потребують постійного догляду (форма 080-2/о);
    • людям з інвалідністю I чи II групи, що виникла внаслідок психічного розладу (за формою, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31.07.2013 № 667)".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України