Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 27 апреля 2024, вопрос №106926

Стаття 82 розкладу хвороб військово-лікарської комісії

Добрий день

Я, військовозабов'язаний, вік 26 років,буду проходити ВЛК.
В особовій справі маю запис 1.5 роки тому з приводу статті 82 розладу хвороб, підпункт "Б" з висновком ВЛК "Тимчасово непридатний" терміном на 3 місяці. На момент проходження ВЛК мав вагу тіла 44 кг.

Станом на зараз вага тіла 43 кг, при цьому не маю ніяких виявлених захворювань органів і систем організму.

Питання: Який вірогідний правильний висновок може зробити ВЛК, враховуючи всі дані?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Цікаве питання, оскільки дана стаття взагалі не регулює "придатність до служби" військовозобов'язаних.

    У додатку 2 зазначено:

    Громадяни та військовослужбовці з хорошим фізичним розвитком та збалансованим харчуванням, пропорційною будовою тіла, на зріст не менше 150 см і вагою тіла 45 кг та більше визнаються придатними до військової служби, до навчання у ВВНЗ та призначаються за видами (родами) військ, військової спеціальності відповідно до ТДВ.

    Тобто, виходячи з цих роз'яснень Вас не можуть визнати придатним, оскільки вага тіла 43 кг. Проте, обмежену придатність надають за наступних обставин:

    виявлений під час призову на строкову військову службу та прийняття на військову службу за контрактом після надання відстрочки протягом одного року.

    Навіть незнаю, що Вам відповісти... А попередню ВЛК Ви проходили у статусі військовозобов'язанного?

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України