Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 04 травня 2024, питання №107594

Могу ли я выехать зарубеж с непогашенной задолженностью?

Добрый день,

у меня в 20 году была авария, и хозяин авто, оно было прокатное, пока я был в больнице и мне было не до того, что происходит в "реальной" жизни, это заняло примерно последний год, подал на меня иск в суд, что я у него взял взаймы 1300 дол, под расписку и не вернул их. Главное здесь, расписки я не писал, но этот человек опытный юрист и, как результат, я в ситуации. В результате, выйдя из больницы, я узнал, что полгода назад состоялся суд, по результату которого все мои счета заблокированы.

Вопрос: могу ли я, учитывая эту ситуацию, выехать за рубеж?
И второе: я был исключен з облику в военкомате в 22 году по состоянию здоровья, но эта справка утеряна. Как ее восстановить? Я нахожусь в ином городе и области, нежели при получении.

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    По перше, виїхати з України Ви не зможете лише за умови, якщо Ви є у реєстрі боржників, і накладено заборону на Ваш виїзд.

    По-друге, довідку про визнання Вас непридатним до служби з виключенням з обліку Ви можете отримати, плдавши запит в ТЦК, який направляв Вас на проходження ВЛК. Такий запит окрім Вас може зробити Ваш адвокат.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Евгений Клієнт 12 днів тому

    Доброго вечора, Юрий!

    Щодо виїзду:

    Єдиний реєстр боржників: https://prnt.sc/IgtIybqPrv13

    Автоматизована система виконавчого провадження: https://prnt.sc/ncaEeO58zHAl

    Як можна перевірити чи накладено заборону на виїзд онлайн, чи це можливо тільки направивши запит поштою до Державної прикордонної служби України? Чи можна сказати, що якщо я є в реєстрі боржників та відкрито 2 провадження, це неможливо?

    З повагою, Євген

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ні, так сказати не можна. Вам потрібно направити запит до ДПСУ.

    Евгений Клієнт 12 днів тому

    Щодо довідки про визнання непридатним до служби, я правильно зрозумів, що я маю звернутися до того самого ТЦК, в якому я проходив ВЛК та мені її видавали? Справа в тому, що я її отримував у Києві, а наразі перебуваю у Трускавці... Тобто звертатися до місцевого ТЦК не має сенсу?

    З повагою, Євген

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      До місцевого немає. Потрібно звернутись до ТЦК в якому проходили ВЛК.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України