Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 06 травня 2024, питання №107786

ЧИ треба того шрих-коду вклеювати до ВОД?

Доброго дня, Підкажіть будь-ласка, Чи треба вклеювати того шрих-коду (в тому числі у разі перетину кордону) до Тимчасового посвідчення (взамін військового квитка) з відміткою про Виключення з обліку 06.04.2023 (довідка ВЛК є в наявності на руках з відповідною відміткою про непридатність до в/с з виключенням). Дякую.

Відповіді юристів (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Штрих-код будуть вклеювати всім військовозобов'язаним, а при перетині кордону він буде обов'язковим.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергій Клієнт 12 днів тому

      Дякую Вам, Юрію! так в тому ж і питання, що я не військовозобов'язаний, а у квітні 2023 - ще не вклеювали ці коди. А зараз їх вклеюють і Невійськовозобов'язаним (раніше виключеним)?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        В тому і моя відповідь) Зараз на кордоні вимагають штрих код у всії, у тому числі і у виключенних з обліку, хоча це немає нічого спільного із законністю данної вимоги, оскільки "Оберіг" не предназначений для невійськовозобов'язанних.

        • Сергій Клієнт 12 днів тому

          До речі - я в Оберезі цьому є - як виключений ( я просто перевірив не в своєму ТЦК, - а код вклеює тільки "свій")

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            А не повинні бути. Це ж реєстр для військовозобов'язанних, призовників та резервистів. Що Ви у ньому робите? Взагалі Ваша справа повинна бути знищена.

            • Сергій Клієнт 12 днів тому

              так а який тоді мені вклеють штрих-код? Ви ж кажете без нього не випустять за кордон . А код формується тільки якщо є в Оберезі? якесь коло? Або НЕПРИДАТНІ тоді повинні без Коду виїзджати...

            • Сергій Клієнт 12 днів тому

              я ж був мабуть в тому реєсті як Обмежений (влк -2018), а потім нове влк 2023 (виключений) - ось і є вже інформація в Оберезі виходить про ступень придатності - і формується штрих-код)

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Саме, так. Якесь коло. Нещодавно був клієнт, якого не пропустили на кордоні без штрих-коду, а при явці до ТЦК, останній розвів руками та сказав, який штрихкод, якщо виключений з обліку?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України