Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 08 травня 2024, питання №108009

Виїзд близьких родичів загиблих за кордон після прийняття нового закону про мобілізацію

Доброї ночі, дуже цікавить запитання стосовно можливості виїзду за кордон осіб чиї близькі родичі загинули на війні(син військовослужбовця) після набрання чинності нового закону про мобілізацію. Оскільки зараз перебуваю за кордоном та маю необхідність повернутись в Україну на два місяці, по навчанню. В інтернеті не можу знайти відповіді на своє запитання, оскільки в списках кому буде дозволена виїжджати не бачу своєї категорії, звідси запитання: чи буде дозволено виїжджати за кордон при наявності документів підтверджуючих родинні звʼязки та про безпосередню участь у відсічі ворогу, чи все таки моїй категорії заборонять виїзд?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Ви маєте право на відстрочку, яке дає Вам ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію", але така підстава для виїзду у Правилах перетинання кордону громадянами України наразі відсутня, на жаль.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України