Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 08 травня 2024, питання №108025 240₴

Чи маю я право на виключенням з військового обліку ?

Добрий день.Діагноз Стриктура уретри був 2021р є діагноз від приватного лікаря, проходив лікування (бужування уретри) в державні лікарні але пітвердження довідок немає
На сьогоднішній день після обстеження в приватній клініці поставили діагноз стриктура зовнішнього отвору уретри і Варикоцеле 2-3стадія
Операційне лікування в плановому порядку

В статті 67 Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України(останній редакції) до пункту
а) належить «рецидив стриктури уретри після оперативного лікування чи бужування, що потребує повторного оперативного лікування, або систематичного бужування» -Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку.
Чи можливо з моїм діагнозом отримати виключення з військового обліку якщо відмовитись від операції і проходити курс бужування уретри 3-4 рази на рік?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33.3%

    Доброго дня!

    В принці, це виглядає можливим, проте для того Ви повинні підтвердити, що це саме рецидив структури уретри після бужування у минулому. Оскільки у Вас немає відповідних медичних документів за 2021 рік, то яким чином Ви будете доводити, що це рецидив? Чи є можливість в Вас звернутись до тієї лікарні, де Ви проходили лікування та отримати медичні документи за той період?

    Щодо інших вимог даного пункту, то повторне оперативне лікування Вам вже призначено, а якщо Ви відмовитись від останнього, то буде потрібне систематичне бужування.

    З приводу варикоцеле, то дана хвороба віднесена до статті 42 Розкладу хвороб та виключення з обліку Вам навряд чи надасть, але однозначно це буде: "придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Dext Клієнт 11 днів тому

      Дякую.З підтвердження в мене є тільки всі УЗД і висновок лікаря уролога з приватноі клініки де вказано «стриктура уретри»

      Немає підтвердження тільки що робили бужування так як його проводили в державні поліклініці

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це добре, що є висновок лікаря, але Вам як раз потрібні й документи, які свідчать про те, що Вам робили бужування, тобто умови є дві: рецедив та оперативне лікування чи бужування. Тому, для успішного вирішення цього питання Вам вкрай необхідні медичні документи щодо бужування у минулому.

    Дерій Владислав Олегович
    33.3%

    Доброго дня!

    Прийняття рішення щодо придатності до військової служби віднесено виключно до компетенції ВЛК.

    Порядок визначення ступеня придатності до військової служби визначено в «Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», затверджене Наказом Міноборони України від 14.08.2008 № 402 .

    Зазначені Вами діагнози зазначені у статтях 42 та 67 Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (додаток 1) та в Поясненнях щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2)

    До пункту "б" статті 42 належить варикозне розширення вен сім’яного канатика I-II стадії. Тому Вас за даним діагнозом ВЛК може визнати придатним до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

    До пункту "а" статті 67 належить рецидив стриктури уретри після оперативного лікування чи бужування, що потребує повторного оперативного лікування, або систематичного бужування.

    За статтею 67 Розкладу хвороб Ви маєте всі шанси визанння Вас непридатним до військової служби, але необхідність бужування повинно бути підтверджене належними медичними документами. Як правило це форма первинної облікової документації № 028/о “Консультаційний висновок спеціаліста”, історія хвороби, Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого: форма № 027/о.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю Вам успіхів!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    33.3%

    Вітаю Вас.

    Теоретично Ви маєте право на визнання Вас непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку.

    Стаття 67:

    1) до пункту «а» належать:

    захворювання, що супроводжуються значно вираженими порушеннями видільної функції нирок або ХНН 2-4 ступеня;

    сечокам’яна хвороба з ураженням обох нирок при незадовільних результатах лікування, які не піддаються оперативному лікуванню;

    двобічний нефроптоз III стадії зі значними порушеннями функцій;

    тазова дистопія нирок зі значними порушеннями функцій;

    відсутність однієї нирки, видаленої з приводу захворювань, за наявності будь-якого ступеня порушень функцій другої нирки;

    стан після резекції або пластики сечового міхура;

    склероз шийки сечового міхура, що супроводжується міхурово-сечовідним рефлюксом, гідронефрозом та вторинним хронічним пієлонефритом;

    рецидив стриктури уретри після оперативного лікування чи бужування, що потребує повторного оперативного лікування, або систематичного бужування.

    Втім потрібно розуміти, шо рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    Але Ви повинні мати підтверджуючі документи, що стосуються бужування уретри.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України