Задайте вопрос юристу

844 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 20 мая 2024, вопрос №109641 650₴

Документи, що підтверджують право на відстрочку

Добрий день.
Військвозобов'язаний має трьох неповнолітніх дітей. З матір'ю однієї дитини він перебуває у шлюбі. На двох інших дітей він сплачує аліменти з 2018 року. З документів є свідоцтва про народження, рішення суду про розірвання попереднього шлюбу+свідоцтво про другий шлюб. Судовий наказ про стягнення аліментів на утримання дітей до досягнення повноліття. Документу, який би визначав проживання дітей немає. Чи достатньо перелічений документів для отримання відстрочки згідно порядку від 16 травня?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович
    50%

    Доброго дня, чоловік має право на відстрочку.

    • жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці;

    Для отримання відстрочки вам потрібно подати заяву на ім'я комісара тцк про надання відстрочки від мобілізації додавши до неї нотаріально завірені копії таких документів

    свідоцтво про народження дітей (трьох і більше) із зазначенням батьківства військовозобов’язаного

    Свідоцтво про розірвання шлюбу

    Рішення суду про сплату аліментів

    Довідка про відсутність заборгованості зі сплати аліментів.

    Свідоцтво про шлюб

    Заяву пишіть у двох екземплярах щоб на одному поставили штамп про її прийняття, і вона залишилась доказом її подачі.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    50%

    Вітаю Вас!

    Військвозобов'язаний має трьох неповнолітніх дітей. З матір'ю однієї дитини він перебуває у шлюбі. На двох інших дітей він сплачує аліменти з 2018 року. З документів є свідоцтва про народження, рішення суду про розірвання попереднього шлюбу+свідоцтво про другий шлюб. Судовий наказ про стягнення аліментів на утримання дітей до досягнення повноліття. Документу, який би визначав проживання дітей немає. Чи достатньо перелічений документів для отримання відстрочки згідно порядку від 16 травня?

    16 травня 2024 року Кабінетом Міністрів України було ухвалено постанову за № 560 "Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період", який передбачає, зокрема, перелік підтверджуючих документів для оформлення права на відстрочку по кожній підставі.

    Зокрема по Вашій підставі постанова № 560 передбачає, що підтверджуючими документами для утримання 3 і більше дітей віком до 18 років будуть:

    "...свідоцтво про народження дітей (трьох і більше) із зазначенням батьківства військовозобов’язаного та один із документів:

    свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю (батьком) дітей (трьох і більше)

    або рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю),

    або рішення органу опіки і піклування про визначення місця проживання з тим із батьків, який є військовозобов’язаним,

    або письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні,

    або рішення суду про встановлення факту перебування дитини на утриманні військовозобов’язаного відповідно до положень статті 315 Цивільного процесуального кодексу України, а також договір про сплату аліментів на дитину...".

    На мою точку зору, додатково до Вашої ситуації потрібно подати довідку з виконавчої служби про відсутність заборгованості зі сплати аліментів. Також не зайвим буде укласти договір з матір'ю дітей про місце проживання дітей та виховання їх з іншим з батьків.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці.

    Для оформлення відстрочки чоловіку потрібно надати

    1. Заяву про відстрочку (додаток 4 до Порядку)

    2. Свідоцтво про народження дітей (трьох і більше) із зазначенням батьківства військовозобов’язаного

    3. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу

    4. Рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю), або рішення органу опіки і піклування про визначення місця проживання з тим із батьків, який є військовозобов’язаним, або письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні, або рішення суду про встановлення факту перебування дитини на утриманні військовозобов’язаного відповідно до положень статті 315 Цивільного процесуального кодексу України

    5. Судовий наказ про стягнення аліментів

    6. Довідку з виконавчої служби про відсутність заборгованості

    Відстрочку можна оформити через електронний кабінет військовозобов'язаного.

    Якщо до ТЦК будете звертатись особисто - обов'язково зареєструйте заяву про відстрочку - для цього її необхідно подати в 2-х екземлярах. На другому екземлярі ТЦК має проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: печатку/підпис та дату прийому. Ви цей екземляр маєте залишити в себе, як доказ подачі документів про відстрочку.

    Якщо з самого початку заяву не реєструють - тоді відправляйте документи поштою цінним листом з описом вкладеного. Зберігайте квитанцію та опис вкладеного.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю Вам успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA