Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 22 мая 2024, вопрос №109941

Чи можу я претендувати на отримання відстрочки від мобілізації, якщо до закінчення навчального року є студентом коледжу?

Я військово зобов'язаний, мені 43 роки. На даний час навчаюсь у коледжі на 1 курсі, але це моя друга (не послідовна) освіта. Раніше закінчив ВНЗ. Мене готові прийняти на роботу в школу на педагогічну посаду, але для того щоб мене взяли на основне місце роботи в освітній заклад потрібен військовий квиток з він кодом нового зразка. На даний час маю посвідчення військовозобов'язаного (непридатний у мирний час та обмежено придатний у військовий). Дія ВЛК закінчилася у березні цього року.

Тобто мені треба оновити свій військово обліковий документ та як я розумію пройти ВЛК і після цього тільки мені зможуть його оновити.
Але так я є студентом коледжу, то маю право (до кінця навчального року) на відстрочку. Свої документи після зарахування до коледжу я не відносив до ТЦК та не оформлював відстрочки.

Питання постає в чому - чи можу я зараз прийди до ТЦК з документами від коледжу, з витягом з ЄДБО, з заявою про надання відстрочки, щоб отримати її до кінця навчального року, пройти ВЛК, оновити своє тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, принести своє посвідчення до школи та отримати наказ про прийняття на роботу. Та вже потім віднести ці накази зі школи до ТЦК для отримання відстрочки як педагогічний працівник.

Не станеться так, що мене відправлять на ВЛК а підстав для відстрочки в мене немає... А після ВЛК одразу бойова повістка.

Заздалегідь дякую за відповідь!

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ваша відстрочка збережеться до кінця поточного навчального року.

    • Михайло Клиент 24 дня назад

      Щиро дякую за відповідь!

      Але я документи після зарахування до коледжу не відносив до ТЦК та не оформлював відстрочки. Тобто фактично у мене її зараз немає.

      • Богун Сергій Павлович

        Наразі за старим законодавством Вам її уже не оформлять.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України