Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 23 мая 2024, вопрос №110113

Який термін дії влк?

Добрий день! Чоловік у 2021 році призивався на строкову службу, тоді на комісії отримав відстрочку за станом здоровʼя: «Непридатний у до військової слцжби». В тимчасовому посвідченні військовозобовʼязаного дата повторного медичного переосвідчення стоїть 2026. Чи дійсне за теперішніми законами ще посвідчення чи потрібно заново проходити влк?

Ответы юристов (6)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня

    В умовах воєнного часу - рік.

    Вікторія Клиент 23 дня назад

    Підкажіть, чи можливо на основі попереднього рішення влк отримати рішення про непридатність?

    • Богун Сергій Павлович

      Все залежатиме від стану здоров'я

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Оскільки Ваш чоловік був визнаний непридатним до служби у мирний час та обмежено придатним у воєнний час, у зв'язку з чим і був відправлений у запас, то він підлягає переогляду ВЛК упродовж 9 місяців.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Вікторія Клиент 23 дня назад

      Дякую! Якщо потрібно перепроходити влк, то як зробити все правильно, щоб отримати рішення про непридатність? Можете допомогти із супроводом?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Рішення про непридатність можливо отримати лише у тому випадку, якщо це передбачає хвороба чоловіка, яка відповідає за своїм перебігом пункту "а" у статті Розкладу хвороб. Для того потрібно мати уявлення хоча б про те, який діагноз в чоловіка.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України