Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 09 июня 2024, вопрос №111944

Відстрочка від мобілізації після 18.05.24

Вітаю, подавав на відстрочку від мобілізації документи ще в березні але відстрочку так і не отримав, точніше не отримав ніяких довідок і відміток у ВОД. Подзвонивши до ТЦК вони мені сказали, що документи не можуть знайти (хоча в мене є екз. заяви з підписом що вони це отримали) і потрібно повторно прийти і оновити данні після 18.05.24р. і принести новий пакет документів на відстрочку. В порядку № 560 в дод.5 вказано що я повинен принести мед. висновок про дитину інваліда до 18 років, але при отримані посвідчення, оригінал соц. служба забрала, маю тільки копію на руках. Питання : чи можу я подати копії документів чи вони вимагатимуть пред'явлення оригіналів?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    58. За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язані (крім заброньованих) особисто подають на ім’я голови комісії районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу заяву за формою, визначеною у додатку 4, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку, зазначені у переліку згідно з додатком 5. Заява військовозобов’язаного підлягає обов’язковій реєстрації.

    Способи засвідчення копій документів:

    • нотаріальне засвідчення копії документа;
    • засвідчення копій документів посадовими особами органів державної влади;
    • засвідчення копії документа фізичною особою.

    Законодавством України не регламентований порядок засвідчення копій документів фізичними особами. Рекомендується на таких копіях проставляти:

    • відмітку «Згідно з оригіналом»;
    • особистий підпис особи, яка засвідчує копію, її ініціали та прізвище;
    • дату засвідчення копії.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України