Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 09 июня 2024, вопрос №111946

Відстрочка по мобілізаціі

Доброго дня! Підскажіть будь ласка. Маю 2 гу групу інвалідності, на обліку стою. 12.06 хочу піти в Тцк обновити дані, і подати заяву на відстрочку. На обліку стою в одному місті, а проживаю в другому. Приїду до батьків заодно і піду до Тцк. Чи можливо обновити дані 12.06 а Влк пройти через 2-3 неділі? Чи Влк треба прогоходити зразу? Це треба питати в Тцк чи будуть вони згідні? І якщо я обновлю дані, а зупинять мене в іншому місті, достатньо їм буде показати пенсійне і те що обновив дані в Тцк щоб не причепились? Дякую

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ярославе!

    На обліку стою в одному місті, а проживаю в другому. Приїду до батьків заодно і піду до Тцк. Чи можливо обновити дані 12.06 а Влк пройти через 2-3 неділі?

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

    У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

    Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом

    Чи Влк треба прогоходити зразу?

    Відповів Вам вище.

    Це треба питати в Тцк чи будуть вони згідні?

    Вам потрібно подати при явці до ТЦК заяву про оформлення відстрочки з підтверджуючими документами.

    І якщо я обновлю дані, а зупинять мене в іншому місті, достатньо їм буде показати пенсійне і те що обновив дані в Тцк щоб не причепились?

    Оновлення даних не убезпечує Вас від отримання повістки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ярослав Клиент 16 дней назад

      Дякую за відповідь!

      Але не зовсім зрозуміло, заява розглядається в середньому ну 7 днів це мінімум, то вони ж мені повинні щось дати що я там був? Ну як так поки я чекаю відповідь з Тцк, мені ще 7 повісток можуть дати, такого ж не може бути що після походу в Тцк, нічого не дадуть що я там був.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        заяву подавайте у двох примірниках. На одному з яких (Вашому) представник ТЦК повинен проставити дату, підпис та вхідний номер. Крім цього ТЦК Вам більше нічого не надасть.

        • Ярослав Клиент 16 дней назад

          Дякую за відповідь!

          Але не зовсім зрозуміло, заява розглядається в середньому ну 7 днів це мінімум, то вони ж мені повинні щось дати що я там був? Ну як так поки я чекаю відповідь з Тцк, мені ще 7 повісток можуть дати, такого ж не може бути що після походу в Тцк, нічого не дадуть що я там був.

    Ярослав Клиент 16 дней назад

    тепер зрозумів, дяку

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Ярославе! Вдачі Вам!

      • Ярослав Клиент 16 дней назад

        дякую і Вам вдачі і мир


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України