Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 09 июня 2024, вопрос №111952

Як оформити відстрочку?

У Прикінцевих та перехідних положеннях ЗУ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку зазначено, що "громадяни України, які навчаються у закладах освіти та мали право на відстрочку на час навчання, у разі втрати цього права відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" зберігають таке право до завершення поточного навчального року". Як отримати відстрочку до завершення поточного навчального року, оскільки у Постанові № 560 не передбачено цей механізм!?

Ответы юристов (4)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 13 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Поточний навчальний рік закінчується в липні 2024

    • Nazariy Sus Клиент 13 дней назад

      Добрий день, не у всіх! І липень, не червень.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 13 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Подавайте заяву згідно Постанови 560.

    Але, отриммаєте повістку на ВЛК на липень, після закінчення навчального року.

    Також до 17 липня Ви повинні оновити свої облікові дані.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Подавайте так само, як і інші студенти, які зберігають право на відстрочку. У довідці з ЄДЕБО буде зазначено, що Ви порушуєте послідовність освіти, а це означає, що Вам повинні надати відстрочку до кінця поточного навчального року.

    Проте, майже із 100% вірогідністю Ви отримаєте повістку на наступний день після закінчення строку на відстрочку. Тому до цього часу Вам потрібно мати нову підставу для відстрочки, аби не бути мобілізованим.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України