Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 июня 2024, вопрос №112155

Довідка ЛКК і догляд

Добрий вечір.
Підкажіть, будь ласка, якщо в мене оформлений догляд на професійній основі і я отримую компенсацію по догляду, але бачу що в довідці ЛКК там де "рекомендовано соціальні послуги" нічого не підкреслено. Це буде проблемою для отримання відстрочки? Адже наче треба буде копію цього ЛКК подавати в ТЦК.
Чи для ТЦК логічно буде що якщо я зміг оформити догляд з компенсацію значить, висновок ЛКК відповідає всім нормам, навіть якщо там не підкреслили?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Павло!

    Взагалі дане "підкреслення" повинно бути у довідці ЛКК, але ж у Вашому випадку - догляд на професійній основі, тому питання, що саме зазначати? Тому, не знаю, як ТЦК, а для мене логічно, що без потреби особи у постійному догляді Вам би не надали компенсацію.

    Наказ МОЗ "Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я":

    "7. У пункті 4 Висновку вказуються рекомендовані соціальні послуги: денного догляду, догляду вдома, паліативного догляду вдома; отримання соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі від фізичної особи".

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    Перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу:

    "для особи, яка потребує догляду, — довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ, або висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в постійному догляді".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України