Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 12 июня 2024, вопрос №112190 340₴

Проходження ВЛК питання

Вкотре Вітаю, шановні!!!!
Знову я з питанням. Коротко по історії по мені: тиждень назад забусений, влк , 2 направлення на стаціонар на дообстеження в ПНД по тривожно - фобічному та гіпертонія в терапевтичне. дали повістку на 19,06,24. був в ПНД там черга , записали на стаціонар на 8,07,24. Вчора пішов знову в ТЦК і повідомив , що до 19,06 не буде виписок, без проблем продлили повістку аж до 19,08,24. Попросив у них якесь тимчасове ВОД , сказали поки нема рішення ВЛК нічого видти не можуть . Ще сказали якщо десь спинять показувати повістку на 19,08,24 та свої направлення від ВЛК і на всякий написали номер телефону , як зв*язатися з цим ТЦК де мене оформляють.
Питання в наступному , чи можна мені поки спокійно пересуватися до 19 серпня і не боятися що знову загребуть. Чи достатньо цих довідок , що у мене є. Як вести себе , якщо знову десь в іншому місті мене привезуть в ТЦК на ВЛК? В ЕСОЗі направлення мої я так розумію зареєстровані і як мені сказали , поки не закриються ці дообстеження то ніякі ВЛК не мають можливості дати рішення по мені. З ВОД у мене виходить тільки дитяче приписне на руках .

Ответы юристов (4)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Питання в наступному , чи можна мені поки спокійно пересуватися до 19 серпня і не боятися що знову загребуть. Чи достатньо цих довідок , що у мене є. Як вести себе , якщо знову десь в іншому місті мене привезуть в ТЦК на ВЛК?

    Так, можете спокійно персуватися - при зустрічі з представникам ТЦК на вулиці або блокпості - надайте їм приписне, довідки, повістку. Поясніть, що маєте направлення та стоїте в черзі в ПНД. При необхідності телфонуйте в ТЦК, де Вас зараз оформляють, щоб роз'яснили ситуацію.

    В ЕСОЗі направлення мої я так розумію зареєстровані і як мені сказали , поки не закриються ці дообстеження то ніякі ВЛК не мають можливості дати рішення по мені. З ВОД у мене виходить тільки дитяче приписне на руках .

    Ви можете можете подати та зареєструвати до ТЦК заяву на видачу військово-облікового документу.

    Згідно постанови КМУ 559

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом П'ЯТИ РОБОЧИХ ДНІВ з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    У разі відмови - вимагайте письмове рішння про відмову у видачі ВОД. Дане рішення і будете надавати представникам іншого ТЦК.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Думаю, що з наступними документами проблем виникнути не повинно, оскільки, дійсно, Вам є чим підтвердити направлення на стаціонарне обстеження до ПНД від ТЦК. Крім того, Ви маєте повістку на серпень до ТЦК, після того, як пройдете обстеження та телефон останнього, за яким є зв'язок з військкоматом.

    Щодо військово-облікового документу, до ТЦК не може видати Вам останній, оскільки не має постанови ВЛК щодо Вашої придатності до проходження військової служби.

    Відповідно до Постанови КМУ №55 "Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів":

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    Додаток 1 до Порядку:

    Вимоги щодо заповнення форми військово-облікового документа на бланку:

    8. У графі 6 зазначаються назва останньої військово-лікарської комісії, яку проходив громадянин, її дата та прийняте рішення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ступінь придатності до військової служби, перелік хвороб, розладів здоров’я та питання проведення військової лікарської експертизи військовослужбовців регулюється Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого Наказом Міністра оборони України від 14 серпня 2008 року № 402.

    Згідно п. 1.1 глави 2 розділу І Положення № 402 медичний огляд включає в себе вивчення та оцінку стану здоров`я і фізичного розвитку громадян на момент огляду в цілях визначення ступеня придатності до військової служби, навчання за військово-обліковими спеціальностями, вирішення інших питань, передбачених цим Положенням, з винесенням письмового висновку (постанови).

    При встановленні ступеня придатності до військової служби ВЛК керується Поясненнями щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад (Додаток 2 до Положення № 402).

    Згідно глави 3 розділу II Положення № 402 медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням керівників ТЦК та СП ВЛК ТЦК та СП на збірних пунктах районних (міських) ТЦК та СП або за місцем провадження медичної практики у закладах охорони здоров’я комунальної або державної форми власності лікарями, які включаються до складу ВЛК ТЦК та СП.

    Кожний військовозобов’язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, офтальмологом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями - і лікарями інших спеціальностей.

    Під час дії правового режиму воєнного стану кожний військовозобов’язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, офтальмологом, оториноларингологом, а за медичними показаннями - і лікарями інших спеціальностей.

    Перед оглядом військовозобов’язаних їм проводиться загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), поверхневий антиген до вірусу гепатиту «В» (HbsAg), загальні антитіла до вірусу гепатиту «С» (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном або загальні антитіла до блідої трепонеми (RW); визначається група крові та резус-належність, проводяться рентгенологічне обстеження органів грудної клітки, ЕКГ. Особам старшим 40 років обов’язково проводиться вимір внутрішньоочного тиску, дослідження крові на цукор. Інші дослідження проводяться за показаннями.

    Направлення для проведення вказаних лабораторних та інструментальних досліджень може здійснюватися лікарями із закладів охорони здоров’я комунальної або державної форми власності, які залучаються для проведення медичного огляду військовозобов’язаних.

    Лікарі, які включаються до складу ВЛК із закладів охорони здоров’я комунальної або державної форми власності, під час проведення медичного огляду ознайомлюються з медичними записами в ЕСОЗ та з іншими медичними документами, які надає військовозобов’язаний, що характеризують його стан здоров’я, а також вносять до ЕСОЗ відповідні медичні записи на підставі отриманої інформації.

    Під час дії правового режиму воєнного стану кожний військовозобов’язаний прибуває на медичний огляд ВЛК з результатами рентгенологічного обстеження органів грудної клітки.

    ЕКГ виконується після 40-річного віку та за наявності медичних показань. Інші лабораторні та інструментальні дослідження виконуються за показанням.

    До початку проведення медичного огляду ТЦК та СП отримує дані від органів соціального забезпечення щодо осіб з інвалідністю.

    Військовозобов’язаний під час проведення медичного огляду зобов’язаний надати членам ВЛК ТЦК та СП медичну карту амбулаторного хворого за формою № 025/о, затвердженою наказом МОЗ України від 14 лютого 2012 року № 110 «Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 661/20974 (далі - форма № 025/о), виписки з медичної документації щодо перенесених захворювань, отриманих травм, поранень тощо, якщо така інформація відсутня в ЕСОЗ.

    У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк від 1 до 6 місяців залежно від захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва) та прогнозованої тривалості лікування. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

    У разі коли лікарям ВЛК ТЦК та СП важко остаточно визначити стан здоров’я військовозобов’язаного, він направляється лікарем - членом ВЛК на амбулаторне або стаціонарне обстеження з подальшим оглядом ВЛК ТЦК та СП, з унесенням відповідного запису про направлення до ЕСОЗ. Після проведення обстеження складається Акт дослідження стану здоров’я (додаток 10 Положення № 402), який підписується керівником закладу охорони здоров’я (установи). Акт подається до ВЛК ТЦК та СП на розгляд. Якщо обстеження проводилось у закладі охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України, то огляд проводиться госпітальною (гарнізонною) ВЛК.

    Якщо військовозобов’язаний під час призову на військову службу, збір, а також чергового огляду з метою обліку визнаний таким, що потребує лікування (відстрочки від призову на військову службу, збір), то лікар - член ВЛК ТЦК та СП направляє військовозобов’язаного на отримання відповідних медичних послуг. Після закінчення лікування військовозобов’язаний оглядається ВЛК ТЦК та СП.

    У спірних та складних випадках право на винесення остаточного рішення залишається за ЦВЛК.

    До моменту проходження ВЛК ТЦКСП, я рекомендую пройти комплексне медичне обстеження, мати медичні висновки про хронічні хвороби, виписки та інші медичні документи, що характеризують Ваш стан здоров’я.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, надаю відповіді на ваші запитання:

    чи можна мені поки спокійно пересуватися до 19 серпня і не боятися що знову загребуть.

    - так, маючи на руках повістку, вам нічого хвилюватись. Також у вас є довідки та інші документи, які підтверджують ваше проходження ВЛК.

    Чи достатньо цих довідок , що у мене є. Як вести себе , якщо знову десь в іншому місті мене привезуть в ТЦК на ВЛК?В ЕСОЗі направлення мої я так розумію зареєстровані і як мені сказали , поки не закриються ці дообстеження то ніякі ВЛК не мають можливості дати рішення по мені. З ВОД у мене виходить тільки дитяче приписне на руках .

    Так, цього буде достатньо + до цього у вас є номер телефону ТЦК, який вам надали. У разі маніпуляції та спроби мобілізації іншим ТЦК , відмовляйтесь підписувати повістки на ВЛК, у такому разі буде складено акт відмови в якому ви зазначте причину вашої відмови, у вашому випадку, це проходження ВЛК, та мобілізації ТЦК де ви перебуваєте на обліку. У такому разі будь, яка відповідальність вам не загрожує.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України