Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 июня 2024, вопрос №112406

Відстрочка для студента

Вітаю!
Сину 18 років,студент коледжу.Минулого року на ВЛК з приводу приписки отримав відстрочку на рік за станом здоров'я(бр.астма та захворювання щитоподібної залози).Наразі,через коледж,отримав повістку до ТЦК.Відвіз туди довідку,що є студентом денної форми навчання.Дали відстрочку на три тижні і повідомили,що наступна буде до жовтня місяця.
На який термін дається відстрочка студентам та як діяти в такому випадку?
Дякую за відповідь.

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Про яку саме відстрочку йде мова? Про тимчасову непридатність у зв'язку із хворобою?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ірина Клиент 10 дней назад
    1. Ні,з приводу навчання у коледжі.На ВЛК його не направили.
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      "Минулого року на ВЛК з приводу приписки отримав відстрочку на рік за станом здоров'я(бр.астма та захворювання щитоподібної залози)" - про яку тоді відстрочку йде мова у даному випадку?

      Ваш син має приписне свідоцтво?

    Ірина Клиент 10 дней назад

    Так,в нього приписне свідоцтво.В минулому році проходив ВЛК,термін дії тієї відстрочки вже закінчився.

    В цьому році на ВЛК не направили.У коледжі дали довідку,що він є студентом і він відвіз ії до ТЦК.Сьогодні він забрав приписне з відстрочкою на три тижні.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Дуже дивна ситуація. Якщо він має приписне свідоцтво, то взагалі не повинен оформлювати відстрочку по навчанню, так як є призовником та не підлягає мобілізації. Йому видали якусь довідку про відстрочку чи повістку?

    Ірина Клиент 10 дней назад

    В приписному поставили печатку з відстрочкою до липня місяця і все.Ні довідок,ні повістку з ТЦК на руках не має.

    З коледжу подзвонила класний керівник и сказала,що термін його приписного закінчився і йому необхідно його подовжити.Дали довідку про навчання,щоб він відвіз її до ТЦК.

    Зовсім не розумію як діяти далі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України