Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 17 червня 2024, питання №112752

Затвердження обласною влк

У листопаді 2022 року був виключений з в/о за рішенням міськоі влк, також у військовому квитку внесені відповідні дані про виключення. Чи потрібно було ще додотково затвердження обласної влк? Позаяк у висновку влк є лише графа про рішення штатноі влк але на той момент затвердження від неі не потрібно було точно

Відповіді юристів (4)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 10 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго вечора!

    - НЕ ПОТРІБНО, РІШЕННЯ ПРО ВИКЛЮЧЕННЯ ВЖЕ ПРИЙНЯТО:

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи...".

    Всього доброго!

    • Петро Клієнт 10 днів тому

      доброго вечора

      А що означає пом‘якшують або скасовують відповідальність особи? Справа в тому що в мене було вилучено довідку влк представниками правоохоронних органів,бо я не внесений в базу оберіг,ними був відправлений запит до міського тцк на що вони відповіли що немає додаткового затвердження від обласноі влк, чи потрібно воно було на той момент от в чому питання

      • Адвокат Евгений Александрович
        Адвокат Евгений Александрович 10 днів тому

        Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

        Петро.

        ЯКЩО ВИ ПРОХОДИЛИ ВЛК ТА ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ПРО НЕПРИДАТНІСТЬ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ, РІШЕННЯ ТЦКСП ПРО ВИКЛЮЧЕННЯ, ТО ВИ - ВИКЛЮЧЕНІ.

        ВАС СТОСУЄТЬСЯ: "Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі,...".

        КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

        (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

        Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

        "Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи...".

        Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Петро!

    Редакція Наказу МОУ №402 на 2022 рік передбачала наступне:

    2.10.1. ВЛК військового комісаріату створюється у районному (міському) військовому комісаріаті в установленому законодавством порядку за узгодженням із заінтересованими органами.

    Для керівництва і контролю за діяльністю цих комісій у військових комісаріатах Автономної Республіки Крим, областей, міста Києва створюються відповідно Кримська республіканська, обласні та Київська міська ВЛК в установленому законодавством порядку за узгодженням із заінтересованими органами.

    Головою ВЛК районного (міського) військового комісаріату призначається лікар, найбільш підготовлений та досвідчений з питань військово-лікарської експертизи, наказом районного військового комісара після погодження з головним лікарем районної (міської) лікарні, головою ВЛК обласного військового комісаріату, Автономної Республіки Крим, Київського міського військового комісаріату

    Головою ВЛК обласного військового комісаріату (Автономної Республіки Крим або Київського міського військового комісаріату) призначається начальник медичного відділення цього військового комісаріату наказом військового комісара після погодження з начальником ВЛК регіону.

    Персональний склад та порядок роботи ВЛК районного (міського), обласного військових комісаріатів визначаються наказами відповідних військових комісарів.

    2.10.2. Роз'яснення ВЛК регіону з питань військово-лікарської експертизи є обов'язковими для виконання ВЛК військового комісаріату.

    ВЛК військового комісаріату має право приймати постанови відповідно до цього Положення.

    2.10.3. ВЛК військового комісаріату Автономної Республіки Крим, областей, міста Києва мають право переглядати постанови ВЛК районного (міського) військового комісаріату, крім постанов, які згідно з цим Положенням підлягають розгляду, контролю та затвердженню ЦВЛК, ВЛК регіону.

    2.10.4. На ВЛК районного (міського) військового комісаріату покладається огляд контингентів відповідно до пункту 1.2 розділу І цього Положення. Рішенням ВЛК регіону на ВЛК військового комісаріату покладається огляд інших контингентів.

    2.10.5. У порядку контролю на ВЛК військового комісаріату Автономної Республіки Крим, області, міста Києва покладається огляд (переогляд) контингентів відповідно до пункту 1.2 розділу I цього Положення.

    Постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Положення) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду. Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд.

    Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду. Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність або непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку підлягає затвердженню штатною ВЛК. Копія довідки видається особі, яка пройшла медичний огляд.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України