Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 20 июня 2024, вопрос №113028

Що буде, якщо не оновити дані в Резерв+ проживаючи за кордоном?

Якщо я 2 роки прожив в окупації, а в кінці минулого року виїхав до Молдови і залишився в ній. До цього була відстрочка від призову з причини "Опікун людини з інвалідністю" (кожен рік носив справки для підтвердження).
Чи може бути таке, що мені заблокують рахунки? Чи лише коли я з'явлюсь на території України і там виявлять, що я не оновив дані?

Офіційно ніде не працюю.

Ответы юристов (3)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день! Заблокувати рахунки можуть лише на стадії виконавчого провадження і якщо Ви добровільно не сплатите штраф.

    Тобто, теоретично за неоновлення даних на Вас ТЦК може винести Постанову про притягнення до адмін відповідальності і накладання штрафу. Якщо Ви не оскаржете Постанову і відмовитесь сплатити штраф, то Постанова передається на виконання до виконавчої служби, яка через певний час і Вашу відмову сплатити штраф, може накласти арешт на рахунки.

    Вся ця процедура достатньо довга та складна для ТЦК, тож в цілому малоймовірна, але так, може бути.

    • Олександр Клиент 3 месяца назад

      Добре, тобто загалом, якщо я не оновлю дані, маловірогідно, що за це буде якесь покарання?

      І тоді коли я буду вертатись додому, будуть питання, чого я не оновив. Чи може бути пом'якшення через те, що я 2 роки провів в окупації по сімейним обставинам (через них і була відстрочка від призову)?

      • Прокопець Олександр Васильович

        Ну обіцяти Вам, що буде все ок і ніхто Вас не оштрафує, я не буду, оскільки в теорії, після спливу двомісячного строку на оновлення данних, у випадку неоновлення, на Вас вже можуть виписати штраф. Але, враховуючи бардак в ТЦК і величезну кількість військовозобов'язаних з одного боку, і нестачу кадрів з іншого, дуже сумніваюсь, що саме Вашою справою хтось вирішить зайнятись і пройти всю процедуру підготовки та відправки всіх документів, які Ви зможете оскаржити і доволі успішно. Рекомендую періодично перевіряти в дії розділи виконавчих проваджень, штрафів та судових справ.

        Інша ситуація виникне, якщо Ви будете в Україні і Вас зупинить ТЦК/поліція і перевірить ВОД та факт оновлення данних. Але то вже інша історія.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA