Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 20 июня 2024, вопрос №113037 350₴

Забрати диплом який не було вчасно отримано

Доброго дня, ситуація така.

Я був студентом в НТУУ "КПІ" (Київський політехнічний інститут) і отримав диплом бакалавра в 2016 (диплом я забрав і він в мене є і також є в базі МОН). З 2016 по 2018 рік я навчався в НТУУ "КПІ" і завершив навчання на спеціаліста. Але диплом я не забирав (для цього необхідно було завершити обхідний лист, який я не завершив бо не отримав печать з військомату). Я планував це зробити пізніше і так і не забрав. Диплом в Дії не відображається.
Диплом був не забраний протягом більше року і був знищений.

Тепер щоб пройти процедуру відновлення диплому, потрібно подати заяву і вірогідно закрити обхідний лист. Але я не проживаю в Україні (з січня 2022 року проживаю закордоном).

Чи є можливість якось забрати цей диплом без приїзду в Україні, через довірену особу і т.д.? І чи взагалі це можливо зробити без особистої присутності?

Якщо так то чи є можливість замовити у вас таку послугу.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25.1%

    Доброго дня, Юрію!

    Так, Ви можете спробувати оформити довіреність за кордоном на особу в Україні, яка буде представляти Ваші інтереси.

    Зразок такої довіренності за посиланням: https://notarius1.com.ua/notarius-kiev/38-dovireno...

    Єдине питання може виникнути за умови вимоги щодо закриття обхідного листа. Оскільки для того необхідно відвідати ТЦК, то можлива все ж таки проблема, бо військкомат, навряд чи, погодиться вирішувати питання без Вашої особистої присутності.

    Ви звертались до закладу освіти з цим питанням? Чи вимагає останній у такому випадку закриття обхідного листа?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25.1%

    Вітаю Вас.

    1. Загалом можливо спробувати оформити довіреність на іншу особу, яка подасть замість Вас відповідні заяви та буде вести Вашу справу.

    2. Можна спробувати через адвоката, який подасть адвокатські запити та загалом з'ясує ситуацію.

    Згодний з колегою, що проблеми з обхідним листом нікуди не зникнуть, а тому ситуація складна. Порадив би Вам подати запит до Міністерства освіти і науки України щодо вирішення даної ситуації.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович
    25.1%

    Доброго дня, надаю відповідб на ваше запитання?

    Я був студентом в НТУУ "КПІ" (Київський політехнічний інститут) і отримав диплом бакалавра в 2016 (диплом я забрав і він в мене є і також є в базі МОН). З 2016 по 2018 рік я навчався в НТУУ "КПІ" і завершив навчання на спеціаліста. Але диплом я не забирав (для цього необхідно було завершити обхідний лист, який я не завершив бо не отримав печать з військомату). Я планував це зробити пізніше і так і не забрав. Диплом в Дії не відображається.Диплом був не забраний протягом більше року і був знищений.Тепер щоб пройти процедуру відновлення диплому, потрібно подати заяву і вірогідно закрити обхідний лист. Але я не проживаю в Україні (з січня 2022 року проживаю закордоном).Чи є можливість якось забрати цей диплом без приїзду в Україні, через довірену особу і т.д.? І чи взагалі це можливо зробити без особистої присутності?Якщо так то чи є можливість замовити у вас таку послугу.

    • Стороннім особам дипломи видаються виключно за наявності нотаріально завіреної довіреності українською мовою (або з нотаріально завіреним перекладом довіреності з іноземної на українську) та заповненого обхідного.

    Богун Сергій Павлович
    24.6%

    Доброго дня.

    Згідно Порядку замовлення, виготовлення, видачі, обліку документів про вищу освіту та додатків до дипломів європейського зразка (розд. IV)

    Замовлення на формування повторної інформації, що відтворюється в документі про вищу освіту, здійснюється закладом освіти на підставі заяви про видачу документа про вищу освіту, що подається особою, на ім’я якої було видано документ про вищу освіту, або через уповноваженого нею представника, у разі якщо анулювання відбулось на підставі підпунктів 2-4 пункту 1 розділу III Порядку ( особа не отримала документ про вищу освіту протягом одного року з дати видачі, зазначеної в документі) або після виправлення закладом освіти помилки в ЄДЕБО, у разі якщо анулювання відбулось на підставі підпункту 5 пункту 1 розділу III Порядку.

    У заяві зазначаються:

    прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження;

    серія (за наявності), номер, ким і коли видано документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус;

    реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

    унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності);

    місце проживання, телефон (за наявності) особи, випускника;

    найменування закладу освіти та рік закінчення;

    здобутий освітній ступінь (освітньо-кваліфікаційний рівень);

    найменування спеціальності (у деяких випадках - напряму підготовки, спеціалізації, освітньої програми);

    причина неотримання документа про освіту (щодо підпунктів 2, 3 пункту 1 розділу III цього Порядку);

    інші відомості, які заявник вважає суттєвими для отримання документа про освіту.

    До заяви додаються:

    засвідчена в установленому порядку копія рішення суду, що набрало законної сили, про скасування рішення суду про анулювання документа про вищу освіту (щодо підпункту 4 пункту 1 розділу III цього Порядку);

    інші документи, які заявник вважає суттєвими для отримання документа про вищу освіту.

    Згідно законодавства для отримання оригіналу диплома , відповідно до чинного законодавства та роз’яснень МОН України, необхідна особиста присутність їх власника або особи, яка має нотаріальне доручення надану власником документів.

    Видача документів про вищу освіту (дублікатів документів) здійснюється на підставі наказу керівника закладу освіти та засвідчується в журналі реєстрації виданих документів про вищу освіту підписами як особи, яка видала такий документ, так і особи, яка його отримала. Відповідальна особа закладу освіти вносить до ЄДЕБО інформацію про видачу документа про вищу освіту протягом п’яти робочих днів від дати його видачі, що вказана в документі про вищу освіту. У разі невидачі документа в указану вище дату з незалежних від закладу освіти причин, інформація про видачу документа про освіту вноситься в ЄДЕБО відповідальною особою закладу освіти протягом п’яти робочих днів від дати його фактичної видачі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA