Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 июня 2024, вопрос №113087

Повторна ВЛК у разі отримання групи інвалідності на підставі інвалідності дитинства.

Добрий вечір.

Я інвалід дитинства , із народження маю захворювання імунної системи, але отримав групу інвалідності на підставі інваліда-дитинства лише у грудні 2022р. , так як до початку війни не мав потреби у цьому. Після цього пройшовши ВЛК отримав позначку про непридатність до військової служби, а також позначку про те, що я не підлягаю мобілізації на підставі абз.3 ч.1 ст.23 закону України «Про мобілізаційну підготовку». Але не був виключений із військового обліку.

В січні 2023 року я пройшов повторну МСЕК та безстрокову 3 групу інвалідності.

Згідно із новим законом «Про Мобілізацію» від 18.05.2024 усі інваліди , що отримали статус інвалідності під час війни мають пройти повторну комісію ВЛК у ТЦК.

Чи направлять мене на повторну комісію ВЛК? Та чи мають виключити мене із військового обліку на підставі усіх вищевказаних документів та поміток у моїх ВОД?


Дякую.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вадиме!

    Дуже дивна ситуація! Якщо Вас визнали непридатним до служби у воєнний час, то повинні були б виключити з військового обліку. Тут десь є помилка - або у наведеному Вами висновку комісії, або у часі проходження ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA