Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 22 июня 2024, вопрос №113216

Вопрос по военному билету

Здравствуйте
Подскажите, имею военный билет на руках ограниченно годного в военное время, последний штамп про учет стоит снят с военного учета в 2013 году.
Мне как и всем нужно заходить в резерв+ и обновляться там?
И что будет если меня с моим этим билетом на улице остановят для проверки? Знаю что без никаких документов что точно сразу везут в тцк на уточнение и влк соответственно, тут такая же история будет, без повестки и т.п.?

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Не бачу підстави для того, аби везти Вас до ТЦК. Ви маєте чинний ВОД і у разі перевірки Вам повинні видати повістку на уточнення даних.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергей Клиент 3 месяца назад

      зрозумiв, дякуюдумав може те що там знято з облiку буде рахуватись тим що вiн не чинний чи якось так мовляв треба було стати назад)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви отримували повістку від ТЦК?

    Сергей Клиент 3 месяца назад

    нi, нiкуди не приходило нiчого

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Тоді все нормально. Ви не зобов'язані самостійно з'являтись до ТЦК для постановки на облік.

    Сергей Клиент 3 месяца назад

    зрозумiло, дякую велике! але якщо я не оновлю данi в додатку хочаб то штраф я так само отримаю як i все, це ж не впливає нiяк? до 18го маю на увазi

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Відповідно до Закону України 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», який набрав чинності з 18 травня цього року:

      II. Прикінцеві та перехідні положення

      2. Установити, що:

      1) під час дії Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" від 24 лютого 2022 року № 65/2022, затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" від 3 березня 2022 року № 2105-IX:

      громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

    Сергей Клиент 3 месяца назад

    але ж я наче знятий на данний момент, виходить менi не обовязково? я вiрно трактую?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Я вже Вам на це відповів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA