Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 июня 2024, вопрос №113413

Відстрочка опікун недієздатної особи

Доброго дня. Мені 30 років. У мого дідуся важка форма деменції, та йому 85 і скоріше за все його визнає суд недієздатним, чи можу я стати його опікуном, якщо подам заяву до суду? оскільки бабуся пенсійного віку, матір(дочка дідуся) знаходиться в Америці, та моя сестра знаходиться в Англії вже 4 роки.
Чи можу я стати його опікуном, якщо подам заяву до суду?
Чи дасть мені це право на відстрочку від призову?

Ответы юристов (3)

    Гордієнко Юрій Петрович
    Гордієнко Юрій Петрович 5 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 21 год опыта

    Доброго дня, Філіп!

    У разі визнання дідуся недієздатним, за поданням органу опіки та піклування, суд може призначити Вас опікуном над недієздатним дідусем. І у такому разі Ви матимете право на відстрочку...

    З повагою, адвокат Юрій Гордієнко…

    Лисак Ангеліна
    Лисак Ангеліна 4 дня назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Доброго дня, теоретично Ви зможете стати опікуном, що дасть Вам право на відстрочку. Однак потрібно більш детально проаналізувати Вашу ситуацію та документи, щоб відповісти на питання.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Філіпе!

    За обставин, викладених у Вашому питанні, Ви можете стати опікуном свого дідуся. І так, це надасть Вам право на відстрочку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України