Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 27 июня 2024, вопрос №113593 340₴

Вклейка кода ВОД для виключеного

Доброго дня!
На зараз така ситуація - в мене на руках ВОД радянського зразка з висновком про обмежену придатність в воєнний час (1992року), та є висновок комісії ВЛК від літа 2022 року про мою непридатність до військової служби в будь який час. Також є Резерв +, де вказано що я виключений і не військовозобов'язаний. (Я інвалід 3 групи загального захворювання( по зору)).
Питання- щоб отримати вклейку кода і відмітку в мій ВОД мені потрібно звертатись по місцю прописки (Чутівсткиц ТЦК) чи можна це зробити в будь якому ТЦК чи Цнапі України?
Дякую.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Борисе!

    Для вклеювання штрих-коду Ви повинні звернутись саме до того ТЦК де стояли на обліку. ЦНАПи станом на сьогодня штрих-коди не вклеюють. Останні формують лише ВОД з QR кодом, тобто електрону версію військово-облікового документу, яка має таку ж саму юридичну силу, як і паперова.

    Щодо відмітки у ВОД, то яку саме відмітку Ви маєте на увазі? Для чого Вам штрих-код у ВОД?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    100%

    Доброго дня!

    Вклеїти штрихкод у ВОД Вам можуть в тому ТЦК, який Вас виключив з військового обліку.

    Згідно Прикінцевих та перехідних положень Закону № 3633-IX військово-обліковий документ, що визначає належність його власника до військового обов’язку, виданий до дня набрання чинності цим Законом, є чинним та не потребує обов’язкової заміни у випадку (з підстав) затвердження органом державної влади нової форми військово-облікового документа.

    Тому у Вас взагалі немає необхідності вклеювати штрикод.

    Просто зверніться в ЦНАП і отримайте Витяг з Реєстру військовозобов'язаних та показуйте його представникам ТЦК при необхідності.

    Також можете показати штрихкод із Реєстр+

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    На зараз така ситуація - в мене на руках ВОД радянського зразка з висновком про обмежену придатність в воєнний час (1992року), та є висновок комісії ВЛК від літа 2022 року про мою непридатність до військової служби в будь який час. Також є Резерв +, де вказано що я виключений і не військовозобов'язаний. (Я інвалід 3 групи загального захворювання( по зору)).Питання- щоб отримати вклейку кода і відмітку в мій ВОД мені потрібно звертатись по місцю прописки (Чутівсткиц ТЦК) чи можна це зробити в будь якому ТЦК чи Цнапі України?

    Вам взагалі не потрібно нічого робити. Якщо Ви вже встановили Резерв +, просто роздрукуйте звідти електронний ВОД та носіть з собою. Вимоги щодо уточнення даних на Вас не поширюються.

    Чинне законодавство не передбачає права ставити виключених з обліку за станом здоров'я на повторний військовий облік за бажанням окремих нешанованих українцями громадян, не хвилюйтеся. Органи державної влади, на відміну від громадян, сповідують принцип - дозволено все, що прямо передбачено законом.

    Якщо Ви маєте на руках всі документи про виключення з військового обліку - Вам немає про що турбуватися. Ви не зобов'язані виконувати незаконні дії та вимоги органів влади та їх посадових осіб. Ви вже невійськовозобов'язаний!

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141)

    Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

    Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.

    ВИСНОВОК: відпустіть ситуацію, Ви не повинні уточнювати дані. Максимум, що можете зробити - роздрукувати електронний ВОД з Резерв + або ЦНАП.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України