Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 27 июня 2024, вопрос №113658

Отримання військового квитка

Вітаю, виповнилось 25 років у травні поточного року. До 30 червня є студентом денної форми. Пішов у військомат тиждень тому для подачі документів на відстрочку. Відмовили сказали спочатку потрібно замінити приписне на ВК а вже потім подати заяву на відстрочку, бо у довідці має бути вказано номер ВОД. Написав заяву на отримання ВК та постановку на облік військовозобовʼязаних направили на ВЛК. Пройшов ВЛК сьогодні видали довідку, що тимчасово не придатний відправили на лікування на місяць по 56 статі. Завтра потрібно зʼявитись до ТЦК за повісткою та надати довідку про лікування на місяць. Питання чи потрібно подавати заяву на відстрочку? Якщо так то на підставі якого пункту та частини статі 23? А також як отримати свій військовий квиток/ або тимчасове посвідчення На яке подав заяву 21.06.24 якщо воно необхідно терміново. Але як мені сказали імовірніше мені його не видадуть зі статусом (тимчасово не придатний) до моменту поки не напишуть що є придатним. Як бути в такому випадку, без ВОД роботодавець не може забронювати. В резерві ВОД не відображається. А пишеться зверніться в ТЦК та СП. (P.S ті хто писали заяви в квітні ВОД отримують тільки зараз) дякую

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Василю!

    до 30 червня є студентом денної форми.

    Мається на увазі, що Ви здобуваєте непослідовний рівень освіти та маєте відстрочку лише до кінця поточного навчального року?

    Завтра потрібно зʼявитись до ТЦК за повісткою та надати довідку про лікування на місяць. Питання чи потрібно подавати заяву на відстрочку?

    Залежить від відповіді на попереднє питання.

    Якщо так то на підставі якого пункту та частини статі 23?

    пункт 1 частина 3.

    А також як отримати свій військовий квиток/ або тимчасове посвідчення На яке подав заяву 21.06.24 якщо воно необхідно терміново. Але як мені сказали імовірніше мені його не видадуть зі статусом (тимчасово не придатний) до моменту поки не напишуть що є придатним.

    Так і є. Зазвичай в ВОД не заносяться дані про тимчасову непридатність.

    Як бути в такому випадку, без ВОД роботодавець не може забронювати. В резерві ВОД не відображається. А пишеться зверніться в ТЦК та СП. (P.S ті хто писали заяви в квітні ВОД отримують тільки зараз) дякую

    Спробуйте написати повторну заяву, посилаючись на Постанову 559, яка не містить норми, що тимчасова непридатність не може бути зазначена у ВОД нового зразка.

    Додаток 1 до Порядку

    ВИМОГИ щодо заповнення форми військово-облікового документа на бланку:

    "8. У графі 6 зазначаються назва останньої військово-лікарської комісії, яку проходив громадянин, її дата та прийняте рішення.

    9. У графі 7 зазначається дата проходження повторного огляду, якщо це передбачено нормативно-правовими актами".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України