Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 28 июня 2024, вопрос №113664

Як оформити довіреність?

Добрий день. Мене звуть Ілля. Мені 18 років. Зараз знаходжуся в Німеччині і для того щоб отримати атестат і диплом потрібно оформити довіреність. Але я не дуже розумію як то воно повинно проходити. Як мені оформити із Німеччини довіреність на людину яка знаходиться в Україні?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ілля!

    Для того Вам треба звернутись до українського консульства. Ви також можете оформити довіренність в німецького нотаріуса, але потім Вам треба буде перекласти її на українську мову, а сам переклад завірити в українського нотаріуса.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ілля Клиент 2 месяца назад

      А апостиль треба оформляти і перекладати?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Апостіль в цьому випадку потрібен, оскільки робиться переклад

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 месяца назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Добрий вечір. Довіреність громадяни України, які перебувають закордоном, можуть оформити в посольстві чи консульстві України в країні їх перебування, або в тутешнього нотаріуса. На території Німеччини дешевше Вам буде оформити довіреність не в нотаріуса, а в дипломатичному представництві України.

    Вчинення нотаріальних дій покладається на консульських посадових осіб (далі - консул), які працюють в дипломатичних представництвах та консульських установах України. Консулами вчиняються такі види нотаріальних дій: 1) посвідчуються правочини (договори, заповіти, довіреності та ін.)...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України