Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 28 июня 2024, вопрос №113669

Прием на работу военнообязанных.

Добрый день, уважаемые юристы. Нужна Ваша квалифицированная помощь. Я работаю на предприятии критической инфраструктуры, веду воинский учет. В последнее время, в связи с принятием множества Постанов КМУ, возникло несколько спорных вопросов, у коллег мнения разнятся:
1. Могу ли я при приеме на работу человека брать во внимание ТОЛЬКО его ВУД с резерва+? Насколько я понимаю он имеет такую же юридическую силу, как и бумажный документ.
2. Если кандидат мне предоставит только ВУД с резерва+, должен ли я требовать предоставить и бумажную версию ВУД?
3. Если некоторые данные с бумажного ВУД и с резерва+ не совпадают, с какого ВУД прописанные там данные приоритетны?
4. В личное дело я должен вносить и бумажный ВУД и документ резерв+, либо какой-то один?
5. Если человек давно не был в военкомате, часто в бумажных документах стоят "старые" неактуальные ВУСы, а в резерве+ уже прописаны действующие, т.е. те, которые внесены в Обериг, могу ли я для бронирования использовать ВУС, прописанный в резерве+, несмотря на то, что в бумажном прописан неактуальный ВУС?
Буду очень благодарен за Ваши подсказки! Мирного всем дня!

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Максиме!

    При вирішенні питання про прийняття на роботу військовозобов'язаного та ведення військового обліку я би рекомендував Вам керуватися чинним оригінальним ВОД в паперовому вигляді з актуальними на момент прийняття на роботу даними. Інакше це може призвести Вас до помилок при складанні звітів до ТЦК списку на бронювання до відповідного профільного міністерства.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Максим Мітрієв Клиент 2 дня назад

      Доброго дня, пане Юрій. Багато людей приносять резерв+ і цитують норми законодавства, що він має таку ж юридичну силу. І я не знаю, що меня відповідати в таких випадках, де-юре вони ж праві...

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Де юре може вони і праві, а на практиці у Вас виникнуть проблеми з ТЦК.

        • Максим Мітрієв Клиент 2 дня назад

          Я це розумію. А на що мені можна посилатися, коли буду вимагати і паперовий документ також?

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

            Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

            Общаться в чате

            На ту ж саму практику. Взагалі я би порадив Вам з'ясувати всі Ваші питання в ТЦК, якому Ви подаєте квартальні звіти. В кожного ТЦК є свої вимоги, і я би рекомендував до них прислухатись. Тоді не буде проблем.

    Максим Мітрієв Клиент 2 дня назад

    Ось на сайті КМУ https://www.kmu.gov.ua/news/elektronnyi-viiskovo-o... : "Військовозобов’язані, призовники та резервісти, отримуйте в ЦНАПах електронний військово-обліковий документ, коли уточнюєте персональні дані. Він має таку саму юридичну силу, як і в паперовій формі, за наявності QR-коду.

    Сервіс безоплатний, вся процедура триває до 15 хвилин. Документ має термін дії 1 рік з моменту формування. Його можна роздрукувати самостійно за допомогою застосунку Резерв+ або звернутися до адміністратора ЦНАПу чи ТЦК."...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України