Задайте вопрос юристу

841 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 30 июня 2024, вопрос №113854

Я з дружиною в офіційному шлюбі маємо двоє дітей спільних і одна дитина від першого шлюбу дружини чи маю я право на отримання відстрочки

Ми з дружиною в офіційному шлюбі маємо двох спільних дітей і одну дитину від попереднього шлюбу дружини біологічний батько дитини від попереднього шлюбу дружини загинув на війні маємо свідоцтво про смерть, проживаємо всі разом але я маю іншу реєстрацію, маю неодноразово виїзд, в'їзд за кордон під час війни ВОД не треба було зараз потрібно буде щоб була відстрочка,чи маю я на неї згідно постанови кабінету міністрів України від 16.05.24 ?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Для отримання відстрочки Вам необхідно усиновити дитину дружини.

    останови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    Перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу:

    свідоцтво про народження дітей (трьох і більше) із зазначенням батьківства військовозобов’язаного та один із документів:

    свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю (батьком) дітей (трьох і більше) або рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю),

    або рішення органу опіки і піклування про визначення місця проживання з тим із батьків, який є військовозобов’язаним,

    або письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні,

    або рішення суду про встановлення факту перебування дитини на утриманні військовозобов’язаного відповідно до положень статті 315 Цивільного процесуального кодексу України, а також договір про сплату аліментів на дитину.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ігор Клиент 4 дня назад

      Добрий день пане Юрію виходить що у нас постанови кабінету міністрів України мають вищу юридичну силу ніж основний закон про мобілізацію?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Я розумію, що Ви виховуєте дитину та утримуєте її й так і повинно бути. Ви є батьком для цієї дитини, хоча й запису про це немає у свідоцтві про народження, але...Ви прийдете до ТЦК і подасте три свідоцтва в одному з яких не зазначені, як батько дитини. Далі, цілком очевидно та прогназовано, що ТЦК відмовить Вам у відстрочці. Єдине, що залишеться - оскарження відмови в адмінистративному суді, саме так буде наявна можливість довести, що Закон має вищу силу ані ж Постанова КМУ. Робити це в ТЦК - марна справа.

        • Ігор Клиент 4 дня назад

          Пане Юрію все вірно бо в основному Законі України про мобілізацію написано утримання а не батьківство навіть створено ТСК ВРУ бо КМУ є виконавча влада а не законодавча,будемо доводити факт утримання через суд, що для цього потрібно?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України