Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 01 июля 2024, вопрос №113973

Правомірність дій ТЦК стосовно людини з інвалідністю 2 групи

Мій батько - людина з інвалідністю 2 групи. Після набуття чинності нового закону про мобілізацію, після 18 травня батько пішов в тцк оновити дані. Чи перебував він на обліку сказати тяжко, адже його справа була в архіві, натомість у військовому квитку жодного запису не було. З обліку його зняли (принаймні умовно, з вилученням справи з картотеки) орієнтовно в 2005 році.

Після довгої волокіти з документами та звіркою, батька ПОСТАВИЛИ НА ОБЛІК, та замість статусу "не придатний до військової служби" дали статус "військовозобов'язаний" та дали відстрочку до кінця військового стану та нову повістку для "оновлення даних" по закінченні відстрочки (тобто в серпні знову в тцк).

Питання, на скільки правомірні дії працівників тцк?

Чи можемо ми до закінчення дії відстрочки наполягати на проходженні влк з подальшим наданням статусу "непридатний до військової служби"?

І на скільки правильними будуть наші дії, якщо при наступному відвідуванні влк за вимогою повістки митна полягатимемо на проходженні влк та списанні.

Завчасно дякую.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Арсенію!

    та замість статусу "не придатний до військової служби" дали статус "військовозобов'язаний"

    Якщо хвороба Вашого батька не відповідає пункту "а" статті Розкладу хвороб Наказу МОУ №402, то його не визнають непридатним до проходження служби та не виключать з обліку. Сама по собі інвалідність не є підставою для такого статусу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Арсеній Клиент 3 месяца назад

      Дякую за відповідь.

      Справа в тому, що на влк батька ніхто не відправив, і це вже викликає питання.

      Стосовно діагнозу, не скажу конкретно як це звучить медичною термінологією, але по факту, в наслідок дтп близько 30 років тому, батько втратив 1/4 частину мозку. Та замість 1/4 черепа, в нього титанова пластина. В наслідок всього, розвинулася посттравматична гіпертонія. + Кіста в мозку


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України