Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 02 июля 2024, вопрос №114006

Виплати сім'ям загиблих військовослужбовців згідно постанови Кабінету Міністрів України номер 168 у розмірі 15 000 000

Доброго дня. Маю наступне питання: Реалізувавши своє право, так як загинув мій чоловік, офіційно з яким зареєстровано було шлюб, на отримання одноразової грошової допомоги, що регулюється Постановою КМУ від 28.02.2022 р. № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» та Наказом МОУ від 25.01.2023 № 45 «Про затвердження Порядку і умов призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців Збройних Сил України в період дії воєнного стану» звернулась з заявою до ТЦК та СП та надала всі відповіді документи. В подальшому відповідні документи були схвалені і подані на розгляд засідання комісії Міністерства оборони України.
На засіданні комісії було прийнято рішення про призначення одноразової грошової допомоги у сумі 1/2 від 15 000 000, тобто 7 500 000. Цікавить наступна інформація чи є якійсь нормативний документ, що підтверджує факт існування призначати суму на розгляд комісії?
Доповнення: більше крім мене заяву ніхто не подавав, так як чоловік виховувався в інтернаті до 2012, тому що мати у 1999 році, була позбавлена батьківських прав, у батька рішенням виконавчого комітету у 2002 році прийнято відібрати дитину, та передати до інтернату. З 2009 року батько значиться як безвісно відсутнім. Були рідні брати і сестри але з ними зв'язок 10 років як не підтримував, він їх фінансово не забезпечував.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владіслава!

    Якщо у загиблого немає інших близьких родичів та осіб які були в нього на утриманні, Ви повинні були б отримати повну суму винагороди. В другому абзаці пункту 2 згаданої Вами постанови КМУ чітко зазначається:

    "Розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовця в період воєнного стану під час виконання ним обов’язків військової служби не може становити менше 15 млн. гривень.".

    Треба оскаржувати рішення комісії.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 5 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Вітаю ! Треба оскаржувати дії Міністерства оборони України. Звертайтеся в Сумах тел: 0503028645


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA