Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 июля 2024, вопрос №114275

Оновити дані , або стати на облік це одне і теж ?

Доброго дня. В Тцк був в останній раз в 16 років , зараз мені 28. Змінив місце проживання, точніше переїхав до іншого міста і зробив ВПО (в місцевий Тцк не ходив). Підкажіть будь ласка як мені бути ? Оновити дані через Цнап і чекати повістку на Влк, або йти в Тцк ставити на облік ? Як мені бути ?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олеже!

    Ви повинні були знятись з обліку за місцем реєстрації та стати на облік за місцем проживання ВПО.

    Отже, Ви повинні й стати на облік, й оновити дані.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олег Клиент 3 дня назад

      А если я не могу приехать чтобы снятся с учёта ? Можно пойти сразу в Тцк в том городе в который я переехал? Или обязательно надо ехать и сниматся с предыдущего места?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Постанова КМУ №1487 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів":

        81. Взяття на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів здійснюється за їх особистої присутності (крім випадків, визначених у пунктах 15, 15-1 цього Порядку та підпункті 10-1 пункту 1 додатка 2). При цьому взяття на військовий облік здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України (паспорта громадянина України для виїзду за кордон у випадку подання заяви про взяття на військовий облік через закордонну дипломатичну установу України згідно з підпунктом 10-1 пункту 1 додатка 2) та військово-облікового документа у разі, якщо він видавався та не був втрачений.

        Особиста присутність призовників, військовозобов’язаних та резервістів для зняття або виключення з військового обліку у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів не обов’язкова.

    Олег Клиент 3 дня назад

    Я так и не понял ? Получается ехать не обязательно , а можно становится сразу в новом ? У меня есть только копия приписного удостоверения который выдали в 16 лет, оригинал утерян . Помогите , я уже не могу с этими законами

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

      Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

      Общаться в чате

      Я Вас розумію, Олеже! Дивіться, оскільки Ви ВПО, то можете звернутись до ТЦК, за місцем фактичного проживання. Далі все залежатеме від ТЦК. Якщо візьмуть на облік, то внесуть відповідні зміни до реєстру та знімуть з обліку за місцем реєстрації. Якщо, ні, то прийдеться їхати до ТЦК за місцем реєстрації, зніматись з обліку, а потім ставати на облік по місцю ВПО.

      Незважаючи на закони, ТЦК наразі дуже неохотно беруть на облік, якщо Ви перебуваєте на останньому в іншому ТЦК та відправляють спочатку зніматись.

      У Вас взалі є підстава для відстрочки?

    Олег Клиент 3 дня назад

    Я не знаю , у меня со здоровьем проблемы . Проблемы с щелепно-лицевым суглобом . Дисфункция и артрит . Постоянные боли . Все стоматологи говорят что лечение около 2- х лет проводится . Но мне кажется что если пойти с этими проблемами в Тцк то на это никто даже и не посмотрит и скажет что ничего страшного ! А так повода для отсрочки нету . Как быть , что делать ? Я уже не могу .


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA