Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 05 июля 2024, вопрос №114360

Які шанси вийти з ТЦК без боєвої повістки, якщо є документ від роботодавця про майбутнє бронювання. Та чи можуть не видати військовий квиток після проходження всіх процедур

Доброго дня, чоловік працює на підприємстві, в якому надають бронь 100% співробітників (обслуговування та договір з мін оборони), але подати на бронь не можуть, адже в нього немає військового квитка (йому 27 років). Посада яку він займає - єдина на цьому підприємстві і критично важлива.
Підприємство видало документ, в якому зазначили, що він працює там, що мають договір з мін. оборони та те, що він буде заброньованим.
Чоловік пройшов ВЛК (придатний) - видали повістку на оновлення даних, тепер маємо йти і ТЦК за результатами.
Які шанси, що його все таки випустять звідти просто з військовим квитком і дадуть шанс на бронювання.
І якщо цей варіант не спрацює, як можна з таким боротися?
Також він має рекомендацію від лікаря ВЛК на операцію, що вцілому може відстрочити призов, але кажуть, що були випадки, що таку відстрочку по здоровʼю видавали, але при цьому не видавали сам військовий квиток, не даючи шанс людині отримати бронювання в цей період. Чи можливо якось спонукати працівників ТЦК все таки видати документ?
дякую вам!

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Наталія!

    Які шанси, що його все таки випустять звідти просто з військовим квитком і дадуть шанс на бронювання.

    Складне питання ставите. Останнім часом гарантійни листи майже не працюють. Отже, все цілком залежить тільки від ТЦК.

    І якщо цей варіант не спрацює, як можна з таким боротися?

    Порадити щось більш дієве ані ж скарги не можу. Справа втім, що гарантійний лист не є підставою для відстрочки, тому ТЦК, як би це не пролунало має право мобілізувати чоловіка... Я розумію, що ТЦК не надає жодного вихіду чоловіку отримати ВОД та бути заброньованим, проте є, як є, на жаль.

    Відмова від мобілізаційного розпорядження або ж неявка за останнім, скорше за все, закігчиться 336 ККУ. Отже, чоловіку прийдеться боротися за свої права вже у суді, як обвинувачуваному.

    Також він має рекомендацію від лікаря ВЛК на операцію, що вцілому може відстрочити призов, але кажуть, що були випадки, що таку відстрочку по здоровʼю видавали, але при цьому не видавали сам військовий квиток, не даючи шанс людині отримати бронювання в цей період.

    Так і є. Якщо необхідне лікування, то ТЦК направляє на останнє, але при тому не віддає ВОД, а виписує повістку, наприклад через місяць.

    Чи можливо якось спонукати працівників ТЦК все таки видати документ?

    Працівники ТЦК повинні видати ВОД упродовж 5 днів з дня подання відповідної заяви. Якщо не видають, то це знову ж таки скарги. Проте, останні мають право розглядати 30 днів...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Наталія Клиент 3 дня назад

      дуже Вам вдячна за відповідь! Тобто в другому випадку, все таки має сенс боротися аби отримати документ. Так щоб вони взагалі не видали його, то на це вони не мають права? Справа в часі, який ми будемо боротися з ним, як я розумію...

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        ТЦК немає права не видати ВОД. В останнього є всі необхідні дані щодо Вашого чоловіка, включаючи пройдену ВЛК.

        Так, Ви праві, справа в часі і в відповідях, які Ви отримаєте на свої скарги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA