Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 08 июля 2024, вопрос №114642 340₴

Оновлення даних за кордоном

Добрий день, чоловік за кордоном, оновив дані через резерв. Статус: потребує уточнення. В Україні ніде не прописаний. На яку електронну адресу ТЦК висилати копії документів? (Була зміна прізвища, одруження)

Ответы юристов (8)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25%

    Вітаю Вас.

    Знайти електронну адресу ТЦК та СП можна в мережі Інтернет, зокрема на Фейсбук-сторінці центру комплектування. Повідомте, про який ТЦК йде мова, можливо я спробую допомогти у пошуку електронної пошти.

    • Ірина Клиент 2 месяца назад

      Добрий день, військовий квиток отримував у львівська область, місто Новий Розді

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        За таких умов, скоріше за все Ваш чоловік перебуває на обліку у Стрийському ТЦК та СП. Знайшов тільки номер телефону: 03245 53123

    Карпенко Андрій Володимирович
    25%

    Вітаю!

    НАДСИЛАТИ ІНФОРМАЦІЮ НЕОБХІДНО НА АДРЕСУ ТОГО ТЦКСП, ДЕ ВІЙСЬКОЗАБОВЯЗАНИЙ СТОЇТЬ НА ВІЙСЬКОВОМУ ОБЛІКУ.

    Відповідно до підпункту 1 пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону 11 квітня 2024 року № 3633-IX громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані:

    • у разі перебування на території України - шляхом прибуття самостійно до ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або до ЦНАП , або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності);
    • у разі перебування за кордоном - шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).
    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ось адреси, телефони та електронні пошти ТЦКСП. Виберіть тий ТЦКСП де чоловік стоїть на військовому обліку.

    https://www.mil.gov.ua/kontakti/oblasni-vijskomati...

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Залежить від того у якому ТЦК чоловік перебуває на обліку. Саме на адрсеу останнього й потрібно надсилати необхідну інформацію.

    Електорні адреси, а також номери телефонів знайдете за посиланням https://www.mil.gov.ua/kontakti/oblasni-vijskomati...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    25%

    Вітаю Вас!

    Чоловік перебуває на військовому обліку? Якщо ні - то для уточнення даних йому потріто подати заяву про взяття на військовий облік.

    Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень закону ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (набув чинності 18 травня) громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані.

    У разі перебування за кордоном уточнити дані можна:

    • шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або
    • на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку, або
    • через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Турчин Ярослав
    25%
    Турчин Ярослав 2 месяца назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ВІТАЮ ВАС!

    Ну вже якщо не було чим зайнятися окрім як дати свої дані для притягнення до відповідальності ТЦК, то до того ТЦК - де Ваш чоловік перебуває на обліку.

    А якщо ні на якому обліку не перебуває, то навіщо було питається оновлювати дані, якщо це вимога лише для осіб, які на обліку є і щодо яких дані в ТЦК є.

    Щодо Вашого чоловіка в ТЦК даних немає... принаймні не було до моменту оновлення.

    Звертаю увагу, що обов’язок уточнити дані, передбачений абз. 4 пп. 1 п. 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» від 11 квітня 2024 року № 3633-IX, де зазначено: «громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані».

    Крім того, Україна не є світовим генемоном та лідером НАТО, щоб розповсюджувати свій законодавчий суверенітет і повноваження своїх органів влади на території, які виходять за межі території України.

    Це описано поняттям державний суверенітет, який діє в кордонах України (ст. 1, 2 Конституції України). Суверенітет - це здатність держави безроздільно встановлювати обов"язкові правила поведінки і змушувати їх виконувати.

    Суверенітет законодавства України на Європейський союз не розповсюджується.

    Також є таке поняття як дія нормативно-правового акту в часі та ПРОСТОРІ. Так от, нормативно-правовий акт може діяти лише у просторі в межах державних кордонів і ніяк інакше.

    Якщо завтра Верховна Рада України ухвалить закон про націоналізацію у власність держави скажімо корисних копалин та нафтовидобувних вишок Саудівської Аравії та Об"єднаних Арабських Еміратів, то такий закон буде абсолютно нікчемним... Бо він не відповідає критеріям дії в просторі.

    Тому вчергове стверджую, що за межами України неможлива ніяка відповідальність... вона виключається самим фактом неперебування в Україні. Ну це ж елементарні речі. які принципово всі державні мужі не бачать, або не хочуть бачити. Наш викладач, пан Вєніславський, свого часу теж цьому вчив... а зараз несе таку пургу, що хочеться відмовитись від диплома... Невже настільки гроші не пахнуть, щоб відмовитись від усього, що знаєш і що викладав студентам, заради виправдання забаганок неосвідчених управлінців із замашками диктаторів.

    Не може розповсюджуватися законодавство країни за межі її території. Саме тому існує ООН і Міжнародне право... Саме тому держава, яка нав"язує своє право іншим державам - визнається агресором, який посягає на державний суверенітет та територіальну цілісність держави у всьому світі. І інших слів не підбирають. Це неспростовна аксіома існування держави.

    Вигадування порушень з боку держави - є підставою для отримання захисту в будь-якій цивілізованій країні шляхом звернення за захистом до суду, ЄСПЛ, ООН, отримання статусу політичного біженця, додаткового захисту та таке інше.

    Крім того, право на свободу пересування прямо гарантоване так само Конституцією України (стаття 33).

    В умовах воєнного стану ніхто не приймав закон, в якому б вказувалося, що особа зобов"язана повернутися в Україну, бо воєнний стан... не приймали, бо виглядали б на весь світ абсолютно безграмотними і жалюгідними... Ні одна країна в світі не приймала таких законів за всю історію людства.

    При цьому вимушувати повернутися приховано, вводячи якісь обов"язки та відповідальність за їх невиконання - примітивно і грубо, адже відсутність обов"язку прибути до країни - виключає відповідальність. Це не має нічого спільного із законністю. Звісно це все доведеться розжовувати суддям, які вчилися на юристів лише формально, а тому замість вивчення юридичної деонтології, історії та теорії держави і права = займалися невідомо чим. От тепер і маємо таку правову систему, де абсолютно академічні речі сприймаються з подивом, наче це якесь відкриття і ніхто раніше про це не чув.

    І повістку Ваш чоловік не може отримати, бо він не в Україні, не зобов"язаний повертатися і не має тут адреси реєстрації проживання, що виключає можливість отримати повістку, звісно, якщо Ви ненавводили в Резерв+ українську адресу проживання за якою її вишлють.

    Перш ніж щось робити - консультуйтесь з юристами. Щоб не потрапляти в подібні ситуації.

    Хай щастить Вам!

    З повагою, юрист Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України