Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 19 июля 2024, вопрос №115942

Чи можуть списати з військового обліку?

Доброго вечора, маю захворювання хребта, а саме остеохондроз. Дифузні протрузії міжхребтових дисків L1-L2, L2-L3, L3-L4 ( з акцентом вправо), L4-L5, L5-S1. Задньоліва грижа міжхребтового диска L4-L5 з міграцією каудально, з компресією журнального мішка і корішка L5. Задньоправа грижа міжпозвонкового диска L5-S1 з міграцією краниально, з компресією дурального мішка і корішка S1. Розмір гриж від 3 мм до 9 мм. Була операція на колінному суглобі, артроскопія меніска 06.23. Супутні захворювання хондромаляція внутрішнього виростка правого стегна 3 ст. (М94.25), тенденіт зв'язки надколінка, артрит 1 ст. Ставати на праву ногу, як на опорну, не можу через біль. Приймаю раз на місяць ліки для зняття запалення. Після ходьби нога не розгинається без допомоги. Чи можу отримати інвалідність? Якщо так, то скільки буде коштувати супровід? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович месяц назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго ранку. Ступінь придатності Вас до військової служби, згідно із Розкладом хвороб як додатком 1 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України, залежить від ступеня важкості Ваших хвороб. Артрити належать до статті 60 таблиці Розкладу хвороб. До пункту «в» цієї статті належать хронічні захворювання суглобів і хребта з нечастими (один раз на рік та рідше) загостреннями та незначними порушеннями функцій, до пункту "б"-з помірними порушеннями функцій та частими загостреннями. За пунктом "в" визнають придатними, за пунктом "б"-придатними до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович месяц назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Хвороби хребта "дорсопатії" згадані в статті 64 таблиці Розкладу хвороб.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України